Peterson ütles BNS-ile, et täna riikliku lepitaja kandidaati arutanud EAKL jäi „oma kandidaadi juurde“ ning toetab jätkuvalt EAKL-i kauaaegse esimehe Harri Taliga kandidatuuri. Samas sõnas Peterson, et ametiühingud annavad endale olukorrast aru ning tõenäoliselt jätkab sel ametikohal järgmised pooleteist aastat Henn Pärn.

Peterson on varem öelnud, et „tööandjate idees määrata riiklik lepitaja ametisse alles pooleteise aasta pärast, kui on jõustunud uus kollektiivlepinguid reguleeriv seadus, on olemas teatav loogika“.

Tööandjate keskliidu volikogu esimees Jüri Käo on varem meediale kinnitanud, et tööandjate ettepaneku kohaselt võiks kuni uue seaduse jõustumiseni ehk veel pooleteiseks aastaks jääda lepitaja ametikohta täitma Henn Pärn.

Ametiühingud ja tööandjad ei ole mõlemale poolele sobiva riikliku lepitaja kandidaadi osas suutnud kokkuleppele jõuda 2011. aasta veebruarist saadik. Valitsus tegi 2011. aasta 16. veebruaril ametiühingutele ja tööandjate keskliidule ettepaneku leida kuu aja jooksul mõlemale poolele sobiv riikliku lepitaja kandidaat. Uue lepitaja leidmiseni nimetas valitsus senise riikliku lepitaja Henn Pärna lepitaja kohusetäitjaks, kuna jäi riigikohtu otsusega ametiühingutega peetud vaidluses Pärna nimetamise üle lõplikult kaotajaks.

Valitsuse 2009. aasta 10. detsembril langetatud otsuse nimetada Pärn riiklikuks lepitajaks viisid kohtusse EAKL ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon (TALO). EAKL ja TALO leidsid, et valitsuse korraldusel puudub õiguslik alus, kuna otsus langetati ilma töötajate ja tööandjate keskliitude kokkulepet saavutamata. Valitsuse korraldust määrata töötajate ja tööandjate keskliitude kokkuleppe puudumisel ametisse tööandjate esitatud kandidaat pidasid EAKL ja TALO pahauskseks käitumiseks.

Vastavalt töötajate ja tööandjate keskliitude 2001. aasta kokkuleppele esitavad järgmiseks kolmeaastaseks perioodiks riikliku lepitaja kandidaadi ametiühingud. Eesti Tööandjate Keskliit peab ettepaneku heaks kiitma või tagasi lükkama. EAKL ja TALO esitasid 2009. aasta novembris riikliku lepitaja kandidaadiks Ago Tuulingu, kelle kandidatuuri kohta tööandjad ei väljendanud mingit seisukohta. Sellele vaatamata andis valitsus 2009. aasta 10. detsembril välja korralduse, millega nimetas riiklikuks lepitajaks tööandjate esitatud kandidaadi Henn Pärna.