„E-loenduse lõpuni on jäänud veel vaid kaheksa päeva – kõigil, kes soovivad ennast interneti teel loendada, on nüüd selleks viimane võimalus,“ rääkis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp kommunikatsioonispetsialisti teatel. „E-loendusel osalemist ei tasu jätta viimastele päevadele, sest täitmiskoormus on siis suur ja ankeetide täitmine võib olla aeglasem.”

24. jaanuari südaöö seisuga on e-rahvaloendusel täidetud isikuankeedid 503 560 inimese kohta, mis on 38 protsenti Eesti eeldatavast rahvaarvust. Protsentuaalselt on enim loendatud Tartumaal (43 protsenti), Harjumaal ja Tallinnas (43 protsenti) ning Rapla- (39 protsenti) ja Järvamaal (38 protsenti).

Loendatud inimeste arvu maakondade kaupa leiab rahvaloenduse veebilehelt. Loenduse edenemise statistika uueneb kord tunnis. Arvestama peab, et veebilehel avaldatud tabelis kajastuvad ka topelt loendatud inimesed. Andmed korrastatakse pärast loendust andmetöötlusel ja iga inimene läheb arvesse üks kord.

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee kuni 31. jaanuarini. Rahvaloendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15-aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

E-loendusel osalemise käigus tekkivate küsimustega saab pöörduda rahvaloenduse klienditoe poole klienditugi@stat.ee või telefonil 625 9100. Klienditugi töötab iga päev kell 8-22.

Eestis kestab rahvaloendus 31. märtsini. Esimese kuu jooksul saavad Eesti alalised elanikud vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad ajavahemikus 16. veebruar – 31. märts rahvaloendajad.