Tõendeid tal pole, Savisaare katse tõestada e-valimiste võltsimist on väga nõrk. "Nimelt võitsid e-häälte abil parempoolsed parteid, kes muidu ei oleks võimule pääsenud," süüdistas Savisaar. Jääb mulje, et Savisaare kaotus valimistel on tema jaoks piisav tõestus, et tegemist oli valimispettusega.

Kui 2011. aasta valimistulemusest võtta maha kõik e-hääled, siis paberhääletuse võitis tõesti Keskerakond. See ei oleks aga tähendanud Keskerakonna võimuletulekut, sest Reformierakond ja IRL said kahe peale kokku natuke üle tuhande hääle rohkem kui Keskerakond ja SDE kokku.

Ent juba 2011. aasta riigikogu valimistel võis Keskerakonna valijaid e-hääletusest eemale peletada Keskerakonna kriitiline suhtumine sellesse valimisviisi.

Teiselt poolt - kui Reformierakonna, IRLi ja sotside valijad oleksid teadnud, et nende e-hääled ei loe, oleksin nad läinud valimisjaoskondadesse ja andnud paberil piisavalt hääli, et praegune koalitsioon saaks jätkata. Savisaar väidab, et ta võitleb valijate häälte säilitamise eest, aga tema ainus võimalus oma võitu tõestada on võtta Reformierakonnalt ja IRLilt ära need e-hääled, mille valijad on neile tegelikult andnud.

Silmatorkav on, kui küüniliselt ja silmakirjalikult Savisaar e-hääletamist ründab. Valitsust valimispettuses süüdistades kirjutas Savisaar kolmapäeval, et "Keskerakonna kogutud andmetel on Eesti maailmas ainus riik, kus valimiskabiin on sisuliselt toodud hääletaja asukohta, olgu see siis tema kodu, kontor, suvila, auto, naabri maja või lausa magamistuba."

Aastal 2009, vahetult enne kohalikke valimisi, kirjutas ta oma blogis valijatele, et "kui te ise valimisjaoskonda kohale tulla ei jaksa, siis ärge häbenege ja ärge kõhelge hääletuskasti koju nõudmast. Teatage sellest oma valimisjaoskonnale. Kui see ei õnnestu, siis helistage Keskerakonna Tallinna büroosse nr 6 273 460 ja te saate abi." Kõigest nelja aastaga on Savisaar ära unustanud kodus hääletamise võimaluse, mida ta 2009. aastal propageeris.

2009. aasta kohalikel valimistel võidutses Reformierakond ja Keskerakond jäi kolmandaks, aga nende valimiste tulemuse kohta Savisaarel kaebuseid pole, sest tema juhitav Keskerakond sai Tallinnas ikkagi ainuvõimu.

Ent samas 2009. aasta pöördumises peitub vihje sellele, miks Savisaar e-hääletuse suhtes nii kriitiline on. "Internetis ja eelvalimistel hääletasid suures osas Ansipi partei ja valitsuse toetajad, praeguse seisuga on nad võitnud," kirjutas Savisaar ja kutsus oma valijaid kasvõi läbi vihma ja lörtsi valimisjaoskondadesse minema. 

Keskerakond on kõikidel e-hääletustel teistele erakondadele alla jäänud. 2007. aasta riigikogu valimistel sai Keskerakond isegi Rohelistest vähem e-hääli. Miks peakski üks kalkuleeriv poliitik toetama hääletusviisi, mis talle edu ei too?

Esimeste e-hääletuste ajal oli Keskerakonna kaotuste peamiseks põhjuseks arvatavasti demograafia, sest e-hääletamist kasutasid esialgu noored ja tehniliselt taibukad, kes pole kunagi Keskerakonna valijatüübiks olnud. Sel sügisel toimuvatel kohalikel valimistel ootab Keskerakonda aga arvatavasti jälle kaotus e-hääletusel, sest ta ise on oma valijad e-hääletusest eemale hirmutanud, nagu MTÜ Eesti Interneti kogukond märkis.