Rekonstrueerimise käigus uuendatakse pargi teedevõrgustikku ja korrastatakse haljastust. Näiteks istutatakse juurde 77 läänepärna, 11 ilupuud, 396 põõsast ja 2762 hekitaime.

Park on uue projekti järgi funktsionaalselt jaotatud erinevateks, omavahel tihedas seoses olevateks osadeks

Estonia Teatri esise Uue Turu platsi rajamiseks likvideeriti olemasolev süvend, et pargimaastik saaks tulevikus sujuvalt jätkuda. Mälestusmärk nihutati keskselt kohalt pisut varjatumasse pargitsooni, mis on ümbritsetud hekiga, ent ei takista vaadet rahvusooperile.

Teine osa on 1950. aastatel rajatud regulaarse teedevõrguga ning väljakujunenud kõrghaljastusega Tammsaare park. Kuna seda pargiosa läbivad intensiivse kasutusega läbikäiguteed ning nende teede peamised liikumissuunad on ennast tänaseks õigustanud, siis ei plaanita olemasolevat struktuuri lõhkuda, vaid pigem rõhutada juba olemasolevaid liikumistelgesid, tehes jalakäijate liikumise pargis võimalikult sidusaks ja lihtsaks.

Pargis säilib keskne plats, kus on tänu uuele linnamööblile võimalik mugavalt jalga puhata või pikniku pidada, samuti on ette nähtud murualad, kus võib kõndida või istuda. Uus linnamööbel on paigutatud viisil, mis välistab rahva kogunemised ja kontserdid platsil.

Valgustus on pargis lahendatud nii, et ei tekiks valgusreostust, valgustatud on funktsioonidest lähtuvalt peamised käiguteed, istekohad, varjualused. Lisaks on ette nähtud kohtvalgustid tähtsamate puude eraldi välja valgustamiseks.

Ehitus algas mullu 12. juunil, kokku läheb see maksma 6,3 miljonit eurot.