Reidi teega ühes avatakse ka bussiliin number 66, mis hakkab ühendama Lasnamäed ja Põhja-Tallinnat, lõpp-peatusteks saavad olema Priisle ja Pelguranna.

Punasel tänaval lisandub mõlemas suunas uus bussipeatus – Taevapuna. Reidi teele tulevad uued bussipeatused: Reidi tee, Pikksilma ja Uus-Sadama. Pelguranna tänavale lisandub Supelranna peatus ja Kolde puiesteele Helme peatus. Liini hakkavad teenindama madala sisenemisega kolmeukselised bussid. Liin hakkab töötama iga päev ajavahemikul 6-24. Tipptunnil on bussi intervall keskmiselt 15 minutit, väljaspool tipptundi 20-23 minutit.

Reidi tee tähendab mereäärset jalakäijate promenaadi, pargiribasid koos puhkealadega, jalgrattateed ning autoteid. Uus tee toob suure osa senisest mereäärsest võsastunud tühermaast Pikksilma tänava piirkonnas avalikku kasutusse, avades selle jalutajatele ja ratturitele.

Bussiliini nr 66 marsruut:
Bussiliini nr 66 marsruut:


K.Kärberi tn, Laagna tee, Mustakivi tee, Punane tn, J.Smuuli tee, Narva mnt, Reidi tee, Ahtri tn, Mere pst, Põhja pst, Suurtüki tn, Toompuiestee, Tehnika tn, Paldiski mnt, Sõle tn, Madala tn, Randla tn, Kari tn, Pelguranna tn, Kolde pst, Sõle tn, Paldiski mnt, Toompuiestee, Rannamäe tee, Suur-Rannavärava tn, Mere pst, Ahtri tn, Reidi tee, Narva mnt, J.Smuuli tee, Punane tn, Mustakivi tee, Laagna tee ja K.Kärberi tn.

Reidi tee eesmärk on pakkuda lisaks Narva maanteele teist, paralleelselt kulgevat ühendust Pirita ja kesklinna vahel. Osa Reidi teest hakkab kulgema merest kaugemal, ühendades sadamat nii Pirita kui Põhja-Tallinnaga.

Reidi tee ehituse esimesed tööd algasid 2018 juulist. Kui esialgse projekti järgi oli sarnaselt lõplikule otsusele eesmärgiks ka Russalka ees olev 200-meetrine teelõik mõlemas suunas neljarealiseks ehitada, siis vahepeal, veel Taavi Aasa valitsemise ajal, oli Tallinn sõlminud kompromissi Reidi tee vastastega. Kompromissi kohaselt pidi antud teelõigul kaotatama mõlemas suunas üks rida, ent tänavu juunis otsustati Mihhail Kõlvarti juhtimisel naasta esialgse plaani juurde.

Reidi teed on lõikude kaupa liiklemiseks avatud juba septembrist.

Bussiliin nr 66 peatused
Priisle, Rauna, Kiviku, Mustakivi, Taevapuna, Pikri, P.Pinna, J.Smuuli tee, Kalevipoja, Liikuri, Lasnamägi, Oruvärava, Oru, Reidi tee, Pikksilma, Uus-Sadama, Linnahall, Balti jaam, Kelmiküla, Ristiku, Sõle, Ädala, Kolde puiestee, Nisu, Ehte, Kari, Randla, Pelguranna, Supelranna, Helme, Kolde puiestee, Ädala, Ristiku, Tehnika, Hotell Tallinn (Toompuiesteel), Balti jaam, Linnahall, Uus-Sadama, Pikksilma, Reidi tee, Oru, Lasnamägi, Liikuri, Kalevipoja, P.Pinna, Lasnamäe turg, Pikri, Taevapuna, Mustakivi, Kiviku, Rauna, Priisle.

Reidi tee projekt tõi kohe algul palju vastakaid arvamusi

Rajatav Reidi tee vähendab usutavasti ummikuid Pirita teel ja Narva maanteel ning lihtsustab oluliselt juurdepääsu Vanasadamale, kuhu aastas suundub üle 300 000 raskeveoki.

Sellele oli kohe algusest peale ka vastukäivaid arvamusi: peamine pudelikael on just Pirita tee, mida mööda sõidavad Viimsi inimesed Tallinnasse tööle. Selleks, et liiklust vähendada, tuleks vähendada autosid ning bussiliiklust arendada.

Ka linnaruumi arengule oli kohe mitu vaatenurka - mõni ütles, et uus tee tuleb kasuks, teised leiavad, et kesklinna läheduses asuv mereäärne ala saab kole. Teega vahetult külgnevas piirkonnas on täna suured maa-alad majanduslikult kasutamata, on arvatud, et Reidi tee parandab ligipääsu piirkonna kinnistutele ning mõjutab positiivselt eelkõige äriotstarbeliste kinnistute väärtust.