Kultuuriministeeriumi kantsler Andrus Allikmaa ütles, et ministeeriumil ja Lauril tekkisid erimeelsused Draamateatrile kuuluva müügiketi Piletipunkt tuleviku suhtes, kirjutas Postimees.

Laur soovis keti opereerimise õigust ilma konkursita anda aktsiaseltsile Vaba Aja Ekspert, mis varem on tegelenud Piletipunkti arvutite hooldamisega.

"Erimeelsus tekkis sellest pinnalt, et riigi huvid ei olnuks piisavalt kaitstud," ütles Allikmaa. Ta lisas, et piletimüügi tulud oleks olnud riigi suhtes ebaõiglases jaotuses, samuti jäänuks riik ilma Piletipunkti tarkvaralitsentsidest ja kaubamärgist.

Vaba Aja Ekspert on aga juba andnud patendiametile taotluse kaubamärgi registreerimiseks. Patendiameti esindaja sõnul saab registreerimise taotlust vaidlustada vaid siis, kui amet on otsuse teinud. Selleks võib aga kuluda kuni aasta.

Tiit Laur kinnitas ajalehele, et ta ei ole aktsiaseltsiga seotud ning tal pole Piletipunkti tulevikuga seotud isiklikke huve. Ta lisas, et planeeris Piletipunkti majandamise äraandmist eesmärgiga parandada selle majandustegevust ning tuua Draamateatrile rohkem tulu.

Krediidiinfo andmeil oli Tiit Laur mullu 8. novembrist kuni selle aasta 7. jaanuarini Vaba Aja Eksperdi nõukogu liige.

Kultuuriministeerium lõpetab Lauri töölepingu 25. mail, mil asub tööle uus direktor Ruti Einpalu.