Draamateater läheb remonti mai alguses ja loodab selle lõpetada detsembris, mistõttu tänavune teatri eelarve on direktor Ruti Einpalu sõnul väga pingeline — pole saali, kus mängida.

“Remondi ajal mängib Draamateater vähendatud mahus ja uuslavastuste arv jääb sel aastal väiksemaks kui tavaliselt,” ütles Einpalu ETAle. “Mängime asenduspindadel, kus proovide ja etenduste tegemine on kulukam kui oma majas.”

Pingelise eelarve tõttu on Einpalu sõnul kaalutud ka mõnenädalase sundpuhkuse lisamist suvisele kollektiivpuhkusele. Sundpuhkus puudutab kogu kollektiivi alates kassapidajast, lõpetades loomingulise meeskonna ja juhtkonnaga. “Publikule ei peaks see kuidagi näha olema, kuna see ajastub suvele,” märkis Einpalu.

Kogu Draamateatri maja Einpalu sõnul remonti ei lähe, küll aga kogu publikuala ja samuti lava koos lavatehnoloogia uuendamisega. “Samas loob remont suured võimalused omatulu kasvuks tulevikus ja loodetavasti ka kunstilise taseme tõusuks, sest saame endale juurde korraliku proovisaali,” märkis ta.