Vanalinnastuudio reklaamijuht Ott Karulin ütles BNS-ile, et etenduses “Cabaret” osalevad teise seas Mait Malmsten, Guido Kangur ja Laine Mägi, kes on täiskohaga draamateatri näitlejad ning peavad osalema draamateatri avapidustustel.

Algselt pidid draamateatri avaetendused olema möödunud nädalavahetusel, kuid lavavalgustussüsteemide katsetamisaja pikenemise tõttu lükati teatrimaja avamine kaks nädalat edasi.

Avamisetenduste edasilükkamise tõttu kattusid kahe teatri etenduste ajad.

Vanalinnastuudio jätab seega ära 6., 7. ja 8. veebruari õhtul toimuma pidanud “Cabaret’” etendused. Etenduste piletid vahetatakse ümber 2., 4., ja 5. veebruaril kella 19 ning 8. veebruaril kella 14 etendustele.

Piletiomanikel palub Vanalinnastuudio ühendust võtta teatripiletite broneerimiskeskusega telefonidel 660 4500 ja 668 8781. Keskus töötab erandkorras ka laupäeval, 31. jaanuaril kella 11-18.

Etenduste ärajäämine põhjustas tüli Eesti Draamateatri ja Vanalinnastuudio vahel. Vanalinnastuudio direktriss Anne Elling-Veesaar ütles Postimehe võrguväljaandele, et juhtunu tekitas teatrile kahju.

“Praegu pole võimalik veel kahju kokku arvutada, aga see on tõenäoliselt väga suur,” lisas ta. Teatrijuhi kinnitusel on ta konsulteerinud ka juristiga ning kavatseb saamata jäänud tulu ning maine kahjustamise eest esitada Eesti Draamateatrile kahjunõude.

Elling-Veesaar kinnitas, et kui kaks teatrit omavahel kahjunõude asjus kokkuleppele ei jõua, on Vanalinnastuudio valmis oma õigusi kaitsma minema ka kohtusse.

Draamateatri juht Priit Pedajas tõrjus kolleegi süüdistused ja ütles, et nende teatri kolme näitleja tagasikutsumine “Cabaret” etenduselt on seotud uue teatri avapidustuste edasilükkamisega.

Pedajas ütles, et teatas Vanalinnastuudiole oma näitlejate hõivatusest koduteatris ammu enne seda, kui oli selge, et tehnilistel põhjustel ei jõuta Eesti Draamateatri renoveeritud maja avamiseks õigeks ajaks valmis.

Tema kinnitusel pole õige viidata oktoobrikuisele kirjale, milles Pedajas lubas Guido Kanguril, Mait Malmstenil ja Laine Mägil osaleda “Cabaret” etendusel, sest kirju on kaks teatrit vahetanud omavahel ka hiljem.

“Mind imestab, et Vanalinnastuudio ei teinud juba siis oma mängukavas muutusi, vaid jätkas piletite müüki — ju siis ei võtnud nad meid tõsiselt,” lausus Pedajas.

Vanalinnastuudio võimaliku kahjunõude ühe oletatava põhjusena nägi Pedajas muusikalifirma Smithbridge Productioni rasket rahalist olukorda.