Draamateatri pressiesindaja Kristiina Garancis ütles neljapäeval BNS-ile, et renoveerimisel uuendati suur lava ja lavatehnika ning kogu publikupool koos garderoobi ja puhvetiga. Senine maali- ehk dekoratsioonisaal ehitati ümber proovisaaliks.

Maja sai lifti, mida saavad kasutada nii publik kui teatripersonal, samuti paigaldati hoonesse invatõstuk ja ehitati invatualett.

Maja sisekujunduse autor on Mari Kurismaa ning interjööri värvideks on elevandiluuvalge, sinepikollane, must, kuldne, ploomipunane ja inglise punane.

Ehituse peatöövõtja oli riigihanke võitnud firma Estconde-E OÜ ning alltöövõtjaid oli 40 firmat. Tööde peaprojekteerija oli Kolde Grupp AS ning elektritööde projekteerija Delta-projekt OÜ.

Eesti Draamateatri hoone valmis 1910. aastal ning selle arhitektid olid Nikolai Vassiljev ja Aleksei Bubõr. Eelmine ulatuslikum renoveerimine oli 1983. aastal, mil hoone renoveeriti Heli Eensalu ja Sirje Uusbeki projekti järgi.

Eesti Draamateater on riiklik sihtasutus, mille loominguline juht on Priit Pedajas ning majandusalajuht Rain Raabel. Teatris on ligi 40 näitlejat.

Renoveeritud teatrimaja avalavastust mängitakse 6., 7. ja 8. veebruaril ning selle on lavastanud Hendrik Toompere juunior ja Priit Pedajas.

Esimese uuslavastusena tuleb uues majas 22. veebruaril välja etendus “Kunksmoor ja kapten Trumm”, mille lavastaja on Ain Prosa ning peaosades Ita Ever ja Tõnu Kark.