Facebookis levib postitus, kus ema otsib naist, kes tahab poja panna 21. kooli, kuid on saanud koha Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG). Nimelt tahab ta ise saadud GAGi koha vahetada 21. kooli vastu. Ta väidab postituses, et kumbki kool vahetuse vastu ei ole.

Tallinna 21. kooli direktor Naida Toomingas ütles aga Delfile, et tema sellisest soovist kuulnud pole. "Direktori tasemele, ja direktor ma juhuslikult olen, ei ole asi jõudnud. Võib-olla on õppealajuhatajatega midagi arutatud," lausus Toomingas. 

Selline vahetus tema sõnul siiski ka võimalik pole. "Kool ei ole vahetuskaup," sõnas Toomingas ning lisas, et talle on teada kolm-neli ekstreemset juhtumit, kus laps on äsja kolinud kooli kõrval asuvasse majja, kuid seda pärast nimekirjade koostamist ja seetõttu kohta kooli saanud ei ole. "Kui koht vabaneb, siis kindlasti ei lähe see vahetusele, vaid koha saab laps, kes tõeliselt siin elab," ütles Toomingas.

Kui üks laps loobub saadud kohast, siis võetakse tavaliselt järgmine nimekirjas olev laps. Samas püütakse arvestada nende äärmuslike juhtumitega, kus laps elab kooli lähedal, kuid pole ühel või teisel põhjusel siiski koolikohta saanud. "Siin on viie ja kümne meetri teema," märkis koolijuht, kelle sõnul arvestab linnavalitsus koha määramisel lisaks kaugusele ka seda, kui kaua on laps valitud kooli lähedal elanud.

Koolikoha saanud peavad dokumendid esitama 10. juuniks, pärast mida on selge, kas mõni laps on kohast loobunud, ja koolidel on mängumaa. "Kui meil tõesti on kohti, siis on ta [vahetust soovinu] nendel samadel alustel kui need 50–60, kes tahaksid meie kooli väljastpoolt piirkonda."

Kui kooli lähedal elavad lapsed on koha kinnitanud, siis võib koha vahetus võimalik olla, kuid ka see saab toimuda pärast 10. juunit.