Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul sai digilevi veebilehe avamise järel eelmise aasta detsembris digibokse ja digitelereid osta vähem kui sajast kohast, üheksa kuuga on aga müügikohtade arv kasvanud rohkem kui 500-ni. “Täna saab digilevile üleminekuks vajalikke seadmeid soetada nii suurtest kauplustekettidest kui ka kodukülast postkontorist,““ lausus Pihel pressiesindaja vahendusel.

„Osadest müügikohtadest saab ka digiboksi rentida ja järelmaksuga osta, osad müüjad pakuvad lisaks boksi kojutellimise võimalust koos häälestuse ning antennipaigaldusega.“

Pidevalt täienevat digibokside ja digitelerite müügikohtade nimekirja saab vaadata digilevi veebilehellt aadressil http://digilevi.ee/?kuidas=kust_osta, aadressil http://www.digilevi.ee/?kuidas=paigaldus on üleval antennipaigalduse pakkujad.

Tavalise katuseantenniga telepilti vaataval inimesel tuleb
digitaaltelevisiooni nägemiseks osta või rentida digiboks. Telerit välja
vahetada ei ole vaja. Kui on aga niikuinii kavas soetada uus televiisor, on mõttekas osta juba sisseehitatud digiboksiga teler. Eesti telekanalite
digitaalseks vastuvõtuks sobivad seadmed on varustatud digilevi märkidega, et neid oleks lihtne üles leida. Kui müüdaval seadmel see märk puudub, ei pruugi see Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobida.

Digilevi on tavaantenniga vaadatav digitaalne televisioon. Digilevis on
kõikjal üle Eesti territooriumi nähtavad nii tasuta leviga üleriigilised
telekanalid kui ka tasulised kodumaised ja rahvusvahelised teleprogrammid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata sai.

Digitaaltelevisiooni iseloomustab senisest palju suurem telekanalite hulk, oluliselt parem pildi- ja helikvaliteet, elektrooniline saatekava ühe nupulevajutusega otse teleriekraanil, erinevates keeltes heli ja subtiitrite valik ja muud uued lisavõimalused. Kui analoogformaadis on eetris kolm kodumaist telekanalit, siis digilevis on praegu tasuta nähtavad ühtekokku kuus Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, Kanal 11 ja TV6. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Eesti üleminek digitelevisioonile lõppeb 1. juulil 2010, kui tavaantenniga vaadatav analoogtelevisioon välja lülitatakse. Kaabeltelevisiooni ja satelliittelevisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta. Lisainfot ja nõu digilevi kohta saab veebilehelt www.digilevi.ee või abitelefonilt 17101.