Irina Didenko on Vene Kultuurikeskuses ametis eelmise aasta detsembrist. Oktoobris lahkus Didenko ootamatult Keskerakonnast ja liitus Res Publicaga enne otsustavat volikoguistungit, kus avaldati umbusaldust Edgar Savisaarele, kirjutab SL Õhtuleht.

Vene Kultuurikeskus on Tallinna linnakantselei hallatav asutus ja saab raha linna eelarvest. “Töötan siin küll 1. detsembrist, aga ma soovisin juba ammu kultuurikeskusesse tööle saada. Miks just detsembrist? Direktor Aleksandr Iljin otsustas nii. Ju ei olnud tal siis varem võimalik mind tööle võtta. Tunneme teineteist juba pikka aega ja ka minu tööleasumisest oli kaua juttu olnud,” kinnitab Didenko.

Ta lisab , et talle meeldib kultuuritöö: “Minu tööleasumine pole mitte mingil juhul seotud erakonnavahetusega.”

Oma palka ei soovi Didenko avalikustada, kuid kinnitab, et see pole suur. Kultuurikeskuse direktor Aleksandr Iljin ütleb, et produtsendi ametikohta ei loodud eraldi Irina Didenkole.

“Olen Didenko tööga rahul. See, millises erakonnas ta on, mind ei puuduta. Olen ise parteitu ja ka asedirektor Enn Kabrits on parteitu. Aga meil töötab siin inimesi erinevatest erakondadest: Res Publicast, Reformierakonnast, Keskerakonnast,” ütleb Iljin.