2005 - kellega moodustati esimene valitsus ning mis jäi Ansipi kabinetti eelmisest peaministrist?

Eesti peaministri ametisse astus Ansip aga 13. aprillil 2005. Pärast koalitsioonikõnelusi sõlmiti nn küüslaugukoalitsioon Reformierakonna, Keskerakonna ning Rahvaliidu vahel.

Ansip oli juba tegelikult aasta varem siirdunud elama pealinna, võttes enda kanda majandus- ja kommunikatsioonimistri rolli. Kuid ees olid uued valimised ja uued väljakutsed.

Muide, midagi on eelmisest peaministrist Juhan Partsist alles ka Ansipi kabinetis. Mis nimelt, vaata videost!

2006 - Küüslaugukoalitsioon jätkab ja Ansip saab USA presidendilt erilise kirja

Peaaegu identne grupilpilt valmib ka aasta hiljem detsembris 2006. Seesama, Ansipi nn esimene valitsus, keda ka eelmise aasta aasta fotol nägime.

Ansip jõuab sel aastal taas käia rohkelt välismaal nagu näiteks Kabulis. Samas ehk kõige märgilisema tähendusega visiit leiab aset kodumaal. Nimelt külastas Eestit USA toonane president George W. Bush. Pärast visiiti saab Ansip Bushilt aga ka personaalse käsitsi kirjutatud tänukirja, mida ta uhkusega näitab ka aastaid hiljem avatud uste päeval külalistele.

Mis teeb  Bushi kirja nii eriliseks? Vaata videost!

2007 - uus valitsus ja pronksiöö: Andrus Ansipi kõige keerukam periood peaministrina

2007. aasta oli Ansipile aga üks keerukamaid - majanduses kogunevad mustad pilved ning majanduskriisi hingus hakkab puudutama ka Eestit. Samas on aga valimised Reformierakonnale taas edukad ning Ansip moodustab teise valitsuse ja sedapuhku on tal põhjust koalitsioonilepingut allakirjutada koos Mart Laari ja Ivari Padariga.

Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ja Sotsiaaldemokraatlik erakond moodustavad kolmikvalitsuse ning ametisse asuti 5. aprillil. Kuid rahulikuks siis tuleb 2007. aasta aprill...

Teema, millega Ansip alustas rääkimist juba varem - pronkssõduri teisaldamine sõjaväekalmistusele - saab nüüd reaalsuseks. Aga see ei lähe libedalt. Telk, mis teisaldustöödeks Tõnismäele viiakse, toob tänavatele provokaatorid ja toimub Eesti lähiajaloo üks tõsisemaid sündmusi. Järgnevad mitu rahutut ööd, aset leiavad pronksiöö sündmused - see on Andrus Ansipi valitsemisaja kõige keerukam periood.