Nii Ossinovski kui Mikser jäid debatti kommenteerides tagasihoidlikuks ning oma võimalikust võidust erakonna esimehe valimistel nad rääkida ei soovinud. Mikseri sõnul oli debatt kirglik, ent sõbralik. “Suures pildis me oleme Jevgeniga üsna sama meelt, aga meil on taktikalisi erinevusi selles osas, kuidas ideaalse sotsiaaldemokraatliku Eestini jõuda. Ja selle üle me siin debatti pidasimegi,” sõnas Mikser.

Jevgeni Ossinovski sõnul eristuvad tema arvamused Mikseriga valitsuse ja koalitsioonilepingu osas. Kui Mikser peab seda tema hinnangul parimaks võimalikuks, siis Ossinovski sooviks pärast koalitsioonierkaondade suurkogusid mõned teemad seal üle vaadata.

Ossinovski lisas, et juhul kui tema valitaks sotsiaaldemokraatide juhiks, keskenduks ta tänasest veidi enam majandusteemadele. “Üks teema, millele olen mina rõhku pannud, on see, et sotsiaaldemokraadid oleksid majandusteemadel usutavamad ja usaldusääsrsemad. Et meie seisukohad oleksid pädevad ja arusaadavad. Peame tunnistama, et me ei ole nendes siiamaani head olnud,” sõnas Ossinovski.

Sotside esindajana europarlamenti kuuluva Marju Lauristini sõnul oli erakonna esimehekandidaatide debatt väga nauditav. “Kõik need probleemid, mille ümber on listis olnud vaidlused, said avameelselt, rahulikult läbi vaieldud. Ja see andis erakonnale ka optimismi ja seda tunnet, et sisuliselt erakond liigub edasi. Seda ilmselt ka valitsuses,” ütles Laurisrtin.

Kelle poolt Lauristin järgmisel laupäeval hääletab, ta veel öelda ei osanud.