Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps ütles pärast fraktsiooni koosolekut, et Dmitrijev võttis nädalaks haiguslehe ning seetõttu ei otsustatud fraktsioonis midagi. "Nädala pärast tuleb ta ise fraktsiooni koosolekule ja siis on kindlasti tõsisem kuulata tema enda arvamust," sõnas Reps, ja lisas, et täna Dmitrijevile ühtegi isiklikku hoiatust ei tehtud, kuid kõik erakonnakaaslased taunisid alkoholijoobes või jääknähtudega rooliistumist.

See on meestevaheline asi.

Riigikogu istungitevabal nädalal kogunesid Keskerakonna fraktsiooni liikmed kaheks päevaks Pedase puhkekeskusesse, kus pärast töist arutelu hakkas Dmitrijev tegema lähenemiskatseid Siret Kotkale, kes aga Dmitrijevi vastu huvi ei tundnud ja kui mehe käitumine liiga agressiivseks muutus, põgenes Kotka tuppa ja sulges ukse. Dmitrijev ajas teda taga, üritas tuppa tungida ja siis sekkus Martin Repinski, kes üritas Dmitrijeviga rääkida ja andis talle selle käigus obaduse, et tal mõistus pähe tuleks.

Riigikogu liige Siret Kotka ütles täna Delfile juhtunut kommenteerides, et tegemist on meestevahelise asjaga. Martin Repinski kinnitas täna, et tal ei ole suurt midagi lisada peale selle, et ta astus Kotka kaitseks välja, sest teda on niimoodi kasvatatud. "Mind on niimoodi kasvatatud, et kui inimesele tehakse liiga, on vaja tema eest seista ja kui see juhtuks täna või homme, ma käituksin samamoodi. Ma ei saa niisama mööda minna," selgitas Repinski.

Vaata Repinski pikemat kommentaari videost:

Möödunud reedel ütlesid Keskerakonna fraktsiooni esindajad, et arutavad Dmitrijeviga seotut tänasel koosolekul. Riigikogust lahkumine on Dmitri Dmitrijev enda otsustada, aga kuna tema suhtes on käimas ka kriminaalmenetlus, siis kuriteos süüdimõistmise korral jääb ta riigikogu kohast automaatselt ilma.

Kui Dmitrijev lahkub riigikogust, saab tema asendusliikmeks Eevi Paasmäe, keda erinevalt Dmitrijevist peetakse Keskerakonnas Kadri Simsoni poolehoidjaks.

Dmitrijevi sõnul toimus teisipäeval ja kolmapäeval riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminar, kus arutati 2016. aasta esimese poolaasta tööplaane. Koosviibimise käigus tekkis Dmitrijevil konflikt fraktsioonikaaslase Martin Repinskiga.

Alkoholijoobes autorooli istunud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Dmitri Dmitrijev sõitis 6. jaanuaril Harjumaal teelt välja. Ekspertiis tuvastas tal enam kui 1,5-promillise ehk kriminaalse alkoholijoobe.

"Sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona ning seetõttu alustas Põhja ringkonnaprokuratuur täna mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis," selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.