Samuti lubas Laar, et kuulab edaspidi tähelepanelikumalt arstide soovitusi. "Ammu oleks tegelikult olnud aeg ära minna (poliitikast - toim.) ja arstide nõuandeid varem kuulata, aga kus ma siis nüüd ikka kaon. Poliitika ei lase inimesest nii lihtsalt lahti," rääkis Laar pressikonverentsil.

Laari sõnul hakkab ta selle aastanumbri sees ka Eesti rahvuslikust liikumisest raamatut kirjutama. See, millal raamat ilmub, sõltub Laari sõnul juba kirjastajatest.

Rääkides oma esimesest valitsusest, leidis Laar, et kõige uhkem on ta toona kehtestatud maksureformi üle. Endise peaministri sõnul on see süsteem maailmas ainulaadne ja isegi, kui IMF ütles toona, et "härra Laar, ärge seda reformi läbi viige", siis Laari see ei hirmutanud, vaid andis hoopis indu juurde.

Samuti rääkis Laar, et ta on uhke Vene vägede väljaviimise üle, kuna see pani aluse paljudele teistele asjadele.

Mart Laar sai 18. veebruaril kaitseministrina ametis olles kõrgvererõhutõve tõttu insuldi. Mai alguses esitas ta peaminister Andrus Ansipile tervislikel põhjustel tagasiastumisavalduse. 11. mail nimetas president Toomas Hendrik Ilves uueks kaitseministriks Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Urmas Reinsalu.

Estonia kontserdisaalis toimus täna konverentsi "20 aastat Laari esimesest valitsusest". Ürituse alguseks Laar ise küll kohale ei tulnud. Päevakangelane tuli esimest korda pärast insulti avalikult fotokaamera ette pärastlõunal, kui ta saabus pressikonverentsile.

Mart Laari esimene valitsus oli võimul pisut üle kahe aasta 1992. aasta 21. oktoobrist kuni 1994. aasta 8. novembrini. 32-aastaselt valitsusjuhiks saanud Laar oli toona Euroopa noorim peaminister.

Vaata ka Laari meenutusi esimese valitsuse päevilt: