Hinnanguliselt oli kohale tulnud 30 kuni 40 meeleavaldajat, kellele jagati Georgi linte ja Vene lippe. Mõned inimesed hoidsid käes ka plakateid kirjadega "Venelased Eestis! Seisame meie vendade venelaste eest Ukrainas!", "Venemaa! Me oleme koos!" jne.

Pikal tänaval toodi täna välja ka punalipp, mille lehvitamine iseenesest ei ole keelatud.

Meeleavaldus Tallinnas Pikal tänaval kestis umbes poolteist tundi.
Politsei hinnangul oli meeleavaldajaid Pikal tänaval alla poolesaja.

Palju oli kohal kohalikku pressi, kes sündmust kajastasid ja kellele kohaletulnud ise intervjuusid pakkusid. Kõik möödus rahulikult, peeti kõnesid.

Dmitri Linterit kohaletulnute seas näha polnud, kuid kohal olid Juri Žuravljov ja Dimitri Klenski.

Politsei viis ühe meeleavaldaja jaoskonda

Kohapeal viibinud Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja sõnul tekkis ühel plakatit üles panna soovinud mehel arusaamatusi ja politsei toimetas mehe asjaolude kontrollimiseks jaoskonda.

Veel suunas politsei Vene saatkonna juurest kaugemale kaks meesterahvast, kellest üks kandis Navalnõi kirjaga valget T-särki.

Öise Vahtkonnaga seotud äärmuslased Dmitri Linter ja Juri Žuravljov kirjeldasid ajalehes Izvestija, et korraldavad 12. ja 20. aprillil Tallinnas kaks meeleavaldust, et „toetada venekeelseid elanikke“ ja „lahendada nende probleemid“, samuti teadvustada võimalust korraldada Eestis Krimmi-sarnane referendum.

Laupäeva lõuna ajal oli Pikal tänaval jalutamas suhteliselt vähe inimesi. Vanalinnaga tutvusid turistid ja mööda Pikka tänavat sõitis ka Stockmanni Hulludele päevadele reklaami tegev jalgratas.

Riigikogu väliskomijoni liige Marko Mihkelson ütles Delfile, et nagu arvata võis, oli tegu marginaalse üritusega. "Seesugused ettevõtmised passivad Eesti kultuuriruumi sama vähe kui sadul sea selga," sõnas ta.

Välisminister Urmas Paet kirjutas Twitteris, et ta ei pea mõistlikuks lubada meie ühisesse linnaruumi kogunemisi, mille ainus eesmärk on separatism ja provotseerimine. "Seadus võimaldab selgelt sellisteks kogunemisteks luba mitte anda."

Meeleavaldus oli linnavalitsuses reeglitekohaselt registreeritud. Korrakaitseks oli kohal ka erinevad politseijõud.