Üheks võimalikuks uueks Keskerakonna esimeheks peetakse Jüri Ratast. Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas ütles täna Delfile, et ei ole veel otsustanud, kas kandideerib Keskerakonna esimeheks või mitte. Kaks nädalat enne kongressi peaks tema otsus aga selge olema. "Täna ei ole õige aeg ja hetk arutada minu kandideerimist erakonna kongressil," sõnas Ratas, lisades, et väga väärikalt kandideeris eelmisel korral Edgar Savisaare vastu Kadri Simson.

Lisaks peaks Ratase sõnul väga selgelt muutuma Keskerakonna juhtimismudel. "See peaks olema väga selgelt laiapõhjalisem ja kollegiaalsem," täpsustas Ratas.

Asjaolu, et Keskerakonna fraktsiooni liige ja ametist kõrvaldatud Oudekki Loone ei toeta Kersti Kaljulaiu kandidatuuri presidendi ametikohale, näitab Jüri Ratase sõnul seda, et fraktsioon ei ole ühtne. "20 inimest peaks ikkagi olema Kaljulaiu seljataga," lisas Ratas Keskerakonna fraktsioonis toimuvat.

Vaata lähemalt videost!

Kohapeale tulnud Yana Toom ütles, et jääb erakonda ka siis, kui Keskerakond peaks saama uue esimehe. Toom naljatles, et ega see pole tema abielu Edgar Savisaarega.

Keskerakonna juhatuse liige Tarmo Tamm kinnitas, et erakonna volikogu koguneb 15. oktoobril ning kongress toimub 5. novembril.

Keskerakonna garantiikirjadele juriidilise hinnangu andnud Paul Varul lubas, et sõnumid erakonnale on head. Varul toonitas, et Toobali antud garantiikirjad on õigustühised ning hüpoteek seati liiga kergelt. Lisaks kinnitas Varul, et arengud seoses garantiikirjadega peaksid saabuma selle aasta lõpuks.

"Miks nii perspektiivitu hagiga Pettai välja tuli? Kas Keskerakonna kahjustamiseks?" küsiti koosolekul.

Kohapeale saabunud ajakirjanikud lootsid kohata ka koosolekule saabuvat Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart. Savisaar oli aga juba varem kohale jõudnud.