Tallinnast kell 18.41 õhku tõusnud Lend OV 473 Tallinn-Amsterdam oli sunnitud otsa ringi keerama, kuna õhus olles selgus, et lõhkenud on lennuki rehv. Lennuk tiirutas mõnd aega Eesti kohal, oodates võimalust maandumiseks. Päästeamet kuulutas välja kõrgeima kategooria hädaolukorra ning saatis päästeautod maandumise turvamiseks lennujaama.

Estonian Air teatas, et tänaõhtune lend OV473, mis oli teel Tallinnast Amsterdami, tegi Tallinna lennujaamas hädamaandumise. Esialgsetel andmetel purunes lennukil õhkutõusul vasak rehv.

Lennuki CRJ900 pardal viibis 82 reisijat ja 4 meeskonnaliiget. Lennuk maandus 20.24 ja lennuki maandumine kulges kõrvalekalleteta. Maapealne meeskond vaatas lennuki üle ja lennuk ruleeris iseseisvalt seisuplatsile.

Reisijad toimetati sihtkohta juba täna õhtul varulennukiga. Estonian Air palub vabandust reisijatele tekitatud ebamugavuste pärast.

Päästeameti kinnitusel maandus lennuk õnnelikult Tallinna lennujaamas ning ükski reisijatest viga ei saanud. "Ma usun, et seda võib nimetada õnneliku lõpuga õnnetuseks," ütles Päästeameti pressiesindaja.

Lennujaama päästeteenistuse juhi Toomas Mardo kinnitusel on lennujaam ka varem sarnaste olukordadega rinda pistnud ning kogemus ja oskused tekkinud situatsiooniga tegelemiseks on olemas ning meeskond piisavalt pädev.

Vaata, millised olid reisi pardal viibinud inimeste emotsioonid.