Reformierakonna esimees Taavi Rõivase sõnul arutati täna lennuühendusi, turismi edendamist, mikroettevõtete halduskoormuse vähendamist ja jõuti otsapidi ka teadus- ja arendustegevuse ja kutsehariduse teemade juurde.

Samuti tutvuti täna rahandusministeeriumi uute arvutustega kulutuste katteallikate kohta. "Meil tekkis valikuid juurde, töö numbritega jätkub," kommenteeris Rõivas.

Mõne nädala eest pälvis palju meelepaha maksuamet, mis kontrollis, kas käibemaksu mittemaksmiseks firmaautode vaid ametisõitudeks kasutamist deklareerinud ettevõtjad ka tegelikult kasutavad neid üksnes ametisõitudeks või tehakse ka erasõite.

Avalikkuse pahameele ja poliitikute kriitika tõttu teatas maksuamet, et rohkem taolisi kontrolle ei tehta. Sellega on firmaautode maksustamise seadusemuudatus kaotanud oma mõtte, sest ettevõtjad võivad ise otsustada, kas nad nimetavad oma firmaauto 100 protsendi ulatuses ettevõtluse jaoks vajalikuks ja ei maksa selle pealt sentigi käibemaksu või deklareerivad ka natuke eratarvet ja maksavad käibemaksu. Kuna maksuamet enam autode kasutamise otstarvet ei kontolli, on maksu tasumine firmaautode pealt muutunud täiesti vabatahtlikuks.

Küsimusele, kas täna arutati ka firmaautode küsimust, vastas Rõivas, et seda pole arutatud. Vabaerakonna esimees Andres Herkel täpsustas, et firmaautode teemat läbirääkimistel on arutatud, aga mitte kui eelarvesse tulu saamise võimalust.

Sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser lausus, et Rail Balticu küsimust täna ei arutatud. Küll aga on otsapidi suuri infrastruktuuriprojekte arutatud teiste teemade juures ja see tõuseb päevakorda siis, kui ette võetakse regionaalarengu teemad.
Mikser lisas, et ühegi uue maksu kehtestamist otsustatud pole. SDE programmis on mitu olulist maksumuudatust, nende seas luksusautomaksu kehtestamine.