Vastates küsimusele, mis tunded valdavad pärast kooseluseaduse vastuvõtmist, ütles Vooglaid, et tunded pole mitte kõige meeldivamad. „Me näeme, et see, mille nimel oleme pingutanud, ei kandnud päris sellist vilja, nagu me lootsime. Aga samas on tulemus paljuski ootuspärane. Väga pettunud ei saa olla, seda enam, et see ei ole ju selle asja lõpp. Me teame, et selle seaduse juures puuduvad rakendussätted, et see seadus ei saa jõustuda ilma, et ta saaks ka 51 riigikogu liikme toetuse, mida ta täna ei saanud."

Vooglaiu sõnul pole küsimus enam kooseluseaduses, vaid selles, millises riigis me üleüldse elame. „Kui näeme, et parlament ei ole nõus panema kooseluseadust rahvahääletusele ja siis teeb kõik endapoolsed pingutused, et selle vastuvõtmiseks ei ole tarvis isegi parlamendi häälteenamust, siis tahes-tahtmata see röövib väga paljudelt inimestelt Eestis usu demokraatiasse. Usu sellesse, et me reaalselt elame demokraatlikus riigis, sest kui ühe seadusega võib seda teha, siis võib seda teha kõigi teiste seadustega ja ilmselt tehaksegi," ütles Vooglaid ja lisas: „ma ei tea, kuidas need riigijuhid kavatsevad hoida ülal illusiooni, et me elame demokraatlikus riigis. Ma ei tea, tõesti ma ei tea."

„Kui see, kui sa seisad oma tõekspidamiste eest tähendab seda, et sind tembeldatakse vihkajaks, eeldusel, et sinu tõekspidamised ei ühti presidendi ja peaministri tõekspidamistega, et see on selline... olgem ausad, see ei ole emotsionaalne hüüatus, vaid see on tegelikult totalitaarne trend ja paljud inimesed reaalselt kardavad," resümeeris Vooglaid.