"Kooseluseaduse vastuvõtmine ei ammenda meie eesmärke ühiskonnas seista oma väärtuste eest," rääkis Vooglaid.

Tema sõnul on esimene sihtasutuse ees seisev suur küsimus, milline saab olema järgmise riigikogu koosseis, kui palju saab seal olema saadikuid, kes austavad pereväärtusi ja perekonna instidutsiooni ja kui palju saab seal olema neid, kes on valmis seda seadust ümber kirjutama.  

"Meie kindlasti üritame muuhulgas seista selle eest, et inimesed valimiskastide ees seistes teaksid, milliseid saadikuid selles küsimuses usaldada ja milliseid mitte," rääkis Vooglaid.

Vooglaiu sõnul ei saa loota sellele, et rahva ja poliitikute meelsus muutuks väga kiiresti. "See nõuab suurt ja järjepidevat tööd, et esiteks süstida inimestesse usku, et meist sõltub midagi, kui me hoiame kokku ja julgelt seisame oma põhimõtete eest ning teiseks, et sisendada poliitilisele klassile arusaamist, et kui nad ei austa neid tõekspidamisi, mis on väga kallid suurele osale meie rahvast, siis see võib hakata mõjutama ka nende poliitilist karjääri," kõneles Vooglaid.

Vooglaiu sõnul töötab sihtaustsus väga tõsiselt selle nimel, et inimesed julgeksid jääda iseendaks ja seista selle eest, millesse nad tegelikult usuvad.

Vooglaid kinnitas, et jääb endale kindlaks ja poliitikasse ei lähe.
"Parteipoliitika ei ole midagi sellist, mis meile praegu huvi pakuks," ütles ta. "Meie eesmärgiks on midagi laiemat - tõelise kodanikuühiskonna ülesehitamine Eestis."

Aadu Luukase SA kuulutas täna Kadrioru lossis välja missioonipreemia.
Viis laureaati olid toiduabiorganisatsioon Eesti Toidupank, tänavalaste probleemile pühendunud Inge Ojala-Pihlaja, Tallinna Loomaaia pikaajaline direktor Mati Kaal, vähiravi toetav SA Hille Tänavsuu Vähiravifond "Kingitud elu" ning riskilaste ja -perede aitamisega tegelev MTÜ Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus.

Missioonipreemia pälvinud perekonna väärtuste kaitsmisele keskendunud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks pälvis 32 000 eurot, ülejäänud viite nominenti tunnustati 6400 euroga.