Vakra lausus täna pärast riigikogu Keskfraktsioonis hüvasti jätmist ja lahkumisest teatamist, et väljaastumise põhjuseks on nende veendumus, et omavaheline kaklus Keskerakonnas Eesti ühiskonda edasi ei vii ja teiselt näeb Keskerakonna poliitika ette, et siseopositsionäärid oleksid vait. "Aga me oleme veendunud, et me ei saa vait olla, sellepärast, et inimesed ei ole valinud meid riigikokku selleks, et me vaikiksime, see oleks valijate petmine," lausus Vakra.

"Aga tõepoolest, meile ei jäeta täna valikut, sest Kalle Laanet oli märgilise tähendusega. Kalle Laaneti asemel oleks see võinud olla nii Kaljuvee, Inara Luigas, Deniss Boroditš kui Vakra. Seekord see lihtsalt sattus olema Kalle Laanet, mis tähendab, et selleks, et jääda eetiliselt enda põhimõtetele kindlaks, et seista nende väärtuste eest, milleks me oleme poliitikasse tulnud, oleme otsustanud kaklusest loobuda ja sirge seljaga seista nende põhiväärtuste eest," lisas Vakra.

Mis puudutab edasist käitumist, liigutakse Vakra sõnul üks samm korraga. "Poliitikas ei pea olema sõbrad, aga poliitikas peab olema relvavennad ja need, kes täna siit uksest välja astusid, on lubanud seljad kokku panna ja seista üheskoos meeskonnana oma ideede eest ja see on fakt. Mis konkreetselt järgmisena tuleb, on juba tuleviku küsimus ja sellele meil hetkel vastuseid ei ole," rääkis Vakra.

Tema sõnul on tal praegu seda rõõmsam meel esindada oma Mustamäe ja Nõmme valijaid, kes on ta riigikokku valinud. "Ma usun, et nemad valisid mind kui Rainer Vakrat, mitte kui Rainer Vakrat koos mentoriga," leidis Vakra. "Need kaks mandaati, mis me Nõmme ja Mustamäe ringkonnas saime, olid Jüri Ratase ja Rainer Vakra töö, mitte Keskerakonna võit."