Tõnis Raamets Silwi Autoehitusest rääkis Delfile, et reanimobiili teeb eriliseks see, et kogu selle sisutus on disainitud, projekteritud ja ehitatud Eestis. Ka elektroonika juhtimissüsteemid on välja töötatud ja toodetud Eestis.

Reanimobiili seinal on küll tavapärane tahvelarvuti, mille saab asendada poest ostetud uuega, kuid selle abil saab juhtida reanimobiilsi nii valgust, soojust kui ka ventilatsiooni.

Tahvelarvutist saab jälgida nii GPSi kui ka patsiendi e-haiguslugu.

Raametsa sõnul on arstidega läbi räägitud, kuidas täpselt peaks ühes reanimobiilis asjad paiknema, et tulemuseks oleks ratastel liikuv haigla.

Reanimobiili on võimalik paigutada kuvöösiga raam. Autos olev alusraam on aga spetsaalselt tehtud nii, et ka sõidu ajal oleks tagatud patsiendi stabiilsus.

Raametsa sõnul on Silwi Autoehituse pilgud suunatud Skandinaavia turule ja juba järgmisel aastal hakkavad samasugused reanimobiilid sõitma Soome teedel.

Tallinna lastehaigla teeb aastas 250-300 väljasõitu, mis tähendab, et reanimobiil ja selle tehnika peavad võimaldama igas vanuses patsientidele maksimaalse abi.

Uus reanimobiil on varustatud kõige kaasaegsema tehnikaga – arvestatud on nii 500grammiste vastsündinute kui ka 18aastaste patsientidega.

Kuna pooled väljasõidud on vastsündinute juurde, siis näiteks uues autos oleval jälgimismonitoril on spetsiaalselt vastsündinutele mõeldud tarkvara lisaks tavapärasele monitoorimisvõimalusele.

Reanimobiili varustuses on samuti kaasaegsed perfuusorid ning defibrillaator. Lastehaiglal on uues reanimobiilis olemas kõik, et alustada juba pisikese patsiendi transpordil haiglasse kiire ja kvaliteetse intensiivraviga.

Kiirabiauto välikujunduses on kasutatud urmeleid – Tallinna Lastehaigla häid haldjaid.