"See on kindlasti tõsine juhtum, mis vajab ammendavaid seletusi asjaosaliste poolt ja kindlasti uurimist," sõnas Reinsalu. Ta lisas, et see on oluline, kui soovitakse Eestist kõneleda kui läbipaistvast riigist.

Andrus Ansipi tänane tagasiastumise ja tema asemele pürgiva Kallasega seotud uus skandaal ei ole Reinsalu hinnangul Ukraina julgeolekukriisi kontekstis hea. "Ma ise palusin ka kaaluda seda, et tagasiastumine edasi lükataks," märkis Reinsalu, kuid möönis, et hetkel ei ole enam midagi teha, sest Ansip on otsuse langetanud.

"Juriidiliselt on meil valitsuskriis ja algab uue valitsuse kokkupanek. Peaksin otstarbekaks, et kõik eestimeelsed jõud on praegu koondunud välis- ja julgeolekupoliitilistele huvidele ja sisepoliitilised mängud tuleks edasi lükata," ütles kaitseminister.

Tänases Päevalehes ilmunud loos kirjutati, et lehe käsutuses olevad dokumendid näitavad, et Kallas väljastas 20 aasta eest rohkem kui miljardi krooni väärtuses Eesti Panga garantiisid. Hiigelsumma pangalt välja nõudmine oleks noore majanduse EPL-i hinnangul joonelt kuristikku saatnud ning ehkki pangagarantiid kehtisid kuni 2004. aastani, ei leia panga raamatupidamisest nende kohta ainsatki märki.