"Kui ma astuks mõnelt ametipostilt tagasi, siis ma tunnistaks ennast süüdi. Ma aga ei tunne endal süüd ei selles otsitud loos mõjuvõimuga kauplemise küsimuses ja täna meile külgekleebitud loos, kus me oleks justkui kihutanud kedagi mingisugust infot hankima või kedagi jälitama," ütles Toobal Delfile. Keskerakonna peasekretär lisas, et kahtlustus tähendab asjaolu, et üks pool, antud juhul süüdistav pool, on esitanud kahtlustuse ning asi pole jõudnud isegi veel kohtumenetlusse.

Selle üle, kas kahtlustus tuli asjaolust, et Ivor Onksion hakkas süüdistajatega koostööd tegema või mõnest muust põhjusest, Toobal spekuleerida ei soovinud. "Mina täna hommikul ülekuulamisel enda ütlused andsin, selgitasin, mida mina asjast tean ja sellest mulle teadaolevast infost ja materjalist ei ole mina küll Ivor Onksionit kihutanud, ebaseaduslikule tegevusele suunanud ega palunud tal seda teha," ütles Toobal Delfile.

Toobal lisas ka, et Ivor Onksioniga puutus ta eelnevalt vähe kokku ning samuti ei ole ta noormeest ka viimasel ajal kohanud. "Pean ütlema, et mina Ivor Onksioniga üldse suhtlesin ja kohtusin väga põgusalt kogu selle perioodi jooksul, mil Keskerakonda ja Onksionit seostatakse," rääkis Toobal.

Riigiprokuratuur teatas täna, et on esitanud kahtlustuse Priit Toobalile ja Lauri Laasile, mille kohaselt mehed kihutasid Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele, mis seisnes selles, et Onksion pidi koguma andmeid Hannes Rummi ja temaga kirjavahetust pidanud inimeste sõnumite sisu kohta, teatas riigiprokuratuur.

Keskerakonna peasekretär on segatud ka mõjuvõimuga kauplemise skandaali, kus talle on esitatud Tallinna kultuuripealinna ürituste korraldamise kallutamise kahtlustus.