"Meie prioriteet on pered, kus on lapsed," ütles Toidupanga juht. 

Piet Boerefijni sõnul elab iga neljas laps Eestis absoluutses või suhtelises vaesuses.

Ta tunnistas, et pered helistavad ja kirjutavad talle väga tihti. "Mis ma olen näinud siiamaani, on päris õudne ja kurb," lausus ta. 

Tema sõnul on kõige tähtsam anda lastele hea haridus ja piisavalt toitu.

"Mis juhtub kui lapsed ei saa piisavalt toitu?" küsis Boerefijn. "Siis nad ei saa korralikult õppida ja siis kui nad saavad täiskasvanuks, ei saa nendest ka korralikke inimesi, kes saavad tööd teha ja raha teenida." 

Riik võib vaeseid lapsi aidata, kuid oma osa peavad andma ka omavalitsused ja heategevusorganisatsioonid, on Toidupanga juht veendunud.

Eesti sotsiaaluuringu viimaste andmete järgi elab suhtelises vaesuses 17 protsenti, absoluutses vaesuses 9,5 protsenti ja sügavas materiaalses ilmajäetuses 9 protsenti lastest.

Sügavas materiaalses ilmajäetuses on pered, kes ei saa lubada endale vähemalt nelja järgmisest üheksast komponendist: üüri- ja kommunaalkulude õigeaegne tasumine; kodu piisavalt soojana hoidmine; ettenägematud kulutused; üle päeva liha, kala või nendega samaväärsete valkude söömine; nädalane puhkus kodust eemal kogu perele; auto; pesumasin; televiisor; telefon.