"Tegemist on vildaka reformiplaaniga, mis on väga-väga kulukas Eesti rahvale, aga väga väikese efektiivsusega puuetega inimeste olukorra lahendamisel," kommenteeris Kangro Delfile kavandatavat töövõimereformi.

Kangro sõnul ei ole reformis neid mehhanisme, mis aitaksid puudega inimestel ise hakkama saada. Lisaks tõi Kangro välja, et Eesti poliitikas on hakanud levima ka mujal parempoolsetele poliitikutele omane trend püüda inimesi aidata, suutmata tegelikult aru saada, mida puuetega inimesed tegelikult riigilt vajaksid.

"Riigi ülesanne on luua eeldused selleks, et kõik inimesed - ka need, kes on puudega või vaesed või vähema haridusega või takistustega - saaksid ise oma eluga võimalikult hästi hakkama," sõnas Kangro ning lisas, et just nende eelduste loomine on miski, mida antud reformiga ei osata teha.

"Tänase päevani ei ole meie juhtuvad poliitilised jõud avastanud seda, et sotsiaalvaldkond on asi, millega peab eraldi ja väga targalt tegelema," ütles Kangro.

Lisaks ütles Kangro, et riik ei tohiks tähelepanuta jätta ka omastehooldajaid, kes on sageli sunnitud enda elu ohverdama puuetega inimeste eest hoolitsemiseks.