"Saime taotluse alles praegu kätte. Saame homme uuesti kokku," sõnas Nääs kohtumajast lahkudes ajakirjanikele. "Tavaliselt sellistes asjades istungit ei toimu ja meie siia kutsumine on võrdlemisi erakordne."

Nääs sõnas, et arvutimaailm on väga ohtilk ja kahetsusväärselt edastati kaitsjatele mingi sisedokument. "Milles leitakse muuseas, et näiteks rendilepingud ei saagi olla soodsamad võrreldes ükskõik millega," lisas Talvise.

Nääsi sõnul sõltub asja juures palju kohtuniku otsusest. „Ta võib otsustada niipidi ja naapidi. See on praegu sama, nagu iluvõimlemises, kus kohtunikud annavad hindeid, mitte nagu kaugushüppes, kus saab tulemuse mõõdulindiga ära mõõta,“ selgitas ta.

Kõlas ka küsimus, kas Edgar Savisaare täna haiglasse minemine võib tähendada, et ta tõrjub enda ametist vabastamist töövõimetuslehele minemise abil. "Ma ei usu, et Edgar Savisaar teeb enda tervisega selliseid trikke," kinnitas vastuseks Üllar Talviste.

Prokuratuuri kommentaar: sisedokumendi avalikustamine on ebaeetiline, kuid ei mõjuta menetlust sisuliselt

Kuna ühe kahtlustatava kaitsjad edastasid ajakirjanikele neile ekslikult saadetud dokumendi, soovib Riigiprokuratuur selgitada järgmist:

Tegemist on märkmetega, mida on omavahel vahetanud prokuratuuri avalike suhete osakond ja prokurörid. Need on märkmed, kus arutletakse kasutatava retoorika ja õiguslike detailide üle. Tegemist ei ole menetlusdokumendiga ning selle ebaeetiline avalikustamine kaitsjate poolt ei mõjuta sisulist menetlust.

Kohtule saatis prokurör õiged taotlused Edgar Savisaare ja Kalev Kallo ametist kõrvaldamiseks. Kahetsusväärselt lisas prokurör Edgar Savisaare kaitsjatele taotlust edastades kirjale vale faili, mille kaitsjad koheselt meediale edastasid.