Kallo rääkis Delfile, et enne, kui partei esimees Edgar Savisaar haigestus, jõudis ta põgusalt küsida: "Kas sa ei tuleks linnavolikogu juhtima?". Seetõttu oli Kallol aimdus, et erakond võib sellise palvega välja tulla.

Tallinna volikogu esimehe kohalt riigikokku valitud Toomas Vitsutiga ei ole Kallo veel põhjalikult rääkida saanud. Need vestlused ootavad alles ees.

Volikogu esimehe leidmiseks on läbirääkimised kestnud juba eelmise nädala algusest. Kallo ei olnud partei esimene valik, kaaluti ka abilinnapeade kandidatuuri.

Kuna linnapead täna ei ole, siis mõne abilinnapea lahkumine tähendaks Kallo sõnul teistele abilinnapeadele veel suuremat koormust ja seetõttu jäid need võimalused kõrvale.

Riigikogust lahkumine tekitab Kallos vastakaid tundeid. Ühelt poolt on kolm koosseisu riigikogus olnud ja nüüd neljandat alustanud Keskerakonna liikmel küll kahju lahkuda, kuid sellest suurem on soov tegelikule elule lähemale minna.

Et volikogu hääl on Kallo hinnangul Tallinna linna otsustusprotsessis vähem kõlama jäänud, soovib ta seda viga parandada.

Riigikogus hakkab Kallot asendama tänane Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid. Kallo sõnul on nüüd Tallinna probleem üle kantud Haapsalusse.