Mis puudutab viimase pea poole aasta saagat Nukuteatri ümber, siis on Tõnissoni sõnul see näitlejatele väga raske olnud.

"Direktorit ei ole kinnitatud, kunstilist juhti majale ei ole ja meie plaanid on kõik lahtised. Keeruline on töötada ebamäärases olukorras, kus sa ei tea, mis tulevik toob. Samas on meid näitlejatena hoitud ja võimaldatud oma tööd teha" kommenteeris Tõnisson Delfile teatri hetkeolukorda.

"See, kuidas ja kellega juhtkond oma asju ajab, on alati olnud juhtkonna asi. Mitte, et me oleksime elanud infosulus, aga meid on püütud kaitsta - meie ülesanne pole teatri dokumentides tuhnimine, vaid igapäevaselt lavaleastumine," ütles Tõnisson.

Tõnissoni sõnul oli tänane kohtumine vajalik, sest näitlejad said mõningase kindlustunde tuleviku suhtes. "Minister nägi, et me oleme lihast ja luust inimesed, kes tahavad tööd teha ning ka meie inimesed nägid, et minister Lang on lihast ja luust inimene, kes on valmis küsimustele vastama. Juba see, et ta kohtumisele tuli, oli oluline märk," oli Tõnisson optimistlik.

Tõnissoni sõnul on süüdistamist, viha ja muid mittekonstruktiivseid teemasid viimasel ajal õhus olnud liiga palju. "Nüüd oleks vaja rahumeelselt asju edasi ajada ja ma usun, et nii lähebki," on Tõnisson lootusrikas.

Mai lõpus toimuva teatrifestivali Treffi osas kinnitas Tõnisson, et seekord Nukuteatri korraldamisel toimuv festival ära kindlasti ei jää. "Meie inimesed on üle poole aasta selle nimel töötanud, oleme kokku pannud programmi, suhelnud välistruppidega jne." Tõnissoni hinnangul saavad inimesed Nukuteatrit aidata nii, et ostavad uue muusikali Shrek pileti. "See etendus on kavas ja jääb kõigele vaatamata kindlasti kavasse.

"

SA NUKU kollektiiv kohtus täna pärastlõunal kultuuriminister Rein Langi ja kantsler Paavo Nõgesega, et arutada teatri ümber toimunud viimase aja sündmusi.

Hiljuti nimetas Nukuteatri vastselt valitud nõukogu esimees Kalju Komissarov ajutiselt teatri kunstilise juhi kohusetäitjaks näitleja Taavi Tõnissoni.

Enne seda oli aga Nukuteatri nõukogu kinnitanud uueks nõukogu esimeheks Kalju Komissarovi, kelle poolt hääletas kolm neljast nõukogu koosolekul kohal olnud liikmest - kõik peale Komissarovi enda ja ennast täna SA Nuku nõukogust taandanud Härmo Värgi.

Hädad Nukuteatri üle said alguse, kui kultuuriministeerium teatas 1. veebruaril, et siseauditi üksus alustas Nukuteatris auditi läbiviimist, et uurida teatris tekkinud pikaajalise makseraskuse põhjused.

Auditi kohaselt oli nukuteatri 364 000 euro suuruse eelarvepuudujäägi tekkimisel oma roll näiteks nii hoones renti maksmata tegutsenud kohvikul kui ka kollektiivile korraldatud Austraalia reisil. Samuti selgus, et nukuteatril on mitmel korral olnud probleeme autoriõigustega.