Kõik ministrikandidaadid nimetab Reformierakonna juhatus selle nädala teises pooles või järgmise nädala alguses, ütles Rõivas.

Rõivas rääkis Delfile, et valitsuse prioriteedid on seotud sotsiaal- ja majandusteemadega, seetõttu on nii sotsiaal- kui majandusministeeriumisse planeeritud kaks ministrit.

Sotsiaalministeeriumis hakkavad tööle sotsiaalhoolekande minister ning tervise- ja tööminister. Majandusministeerium jaguneb omakorda majandus- ja taristuministri ning väliskaubanduse ja ettevõtlusministri vahel.

Siseministri töö osaks saab aga ka praeguse regionaalministri töö.

Rõivase sõnul on kabinetis kokku üks liige rohkem, ministeeriumide arvu ei muudeta ja kõik lisakulutused tuleb katta ilma, et selleks suurendatakse riigieelarvet.

Rõivas rõhutas, et selline Soome mudel võimaldab riiki paindlikumalt riiki juhtida. "Meie eesmärk on see, et valitsemine oleks dünaamilisem," rääkis Rõivas. Tema sõnul kaob võimalus abiministrite loomiseks ja tulevikus ei peaks olema ka portfellita ministreid.

Rõivase sõnul ei pruugi tulevikus ministri töövaldkond kattuda sajaprotsendiliselt ministeeriumi piiridega ning uue valitsuse ministrid hakkavad juhtima valdkonda, mitte ministeeriumi.

Selline mudeli muutus nõuab ka seadusemuudatusi, mis tähendab, et seniks kuni muudetakse seaduseid ja määrusi, astuvad uued ministrid ametisse kehtiva seaduse järgi.