"Iga peaministri eesmärk on võita valimised ja jätkata ametis ka peale valimisi," ütles Rõivas täna koalitsioonikõneluste vaheajal Delfile.

Ta märkis, et Eesti ajaloos on täna vaid üks mees, kes on seda kahel korral suutnud, mõeldes siinkohal ametist lahkuvat peaministrit Andrus Ansipit. "Minust võiks saada järgmine, teine," lausus Rõivas.

Kolitsioonileppe kokkupanemistel tuleb aga Rõivase sõnul arvestada valimisperioodiga ja antud mandaadiga, mistõttu sõlmitakse lepe ikkagi vaid üheks aastaks. "Põhiosa täna kirjapandavatest asjadest tuleb aasta jooksul ära teha," ütles Rõivas.

Rõivase sõnul ei saa panna koalitsioonileppesse suuri rahalisi kohustusi nendele aastatele, mis jäävad valimisjärgsesse aega.

Rõivas rääkis, et tulevased koalitsioonipartnerid andsid täna sisu sellele, et valitsus oleks näoga rahva poole.

Uus koalitsioon soovib tema sõnul teha riigikogu töö läbipaistvamaks. Selleks luuakse näiteks selged reeglid lobby tegemisel, et eelnõude juures oleks näha, kes millise ettepaneku tegi. See võiks kajastuda näiteks eelnõu seletuskirjas.

Rõivas kinnitas, et tänaseks osapooled raha jagamisega lõpuni jõudnud ja kõikidel plaanidel on rahaline kate.

Rõivase sõnul täidetakse sotside nõue ja lastetoetused tõusevad, kõige kiiremini aga nendel peredel, kus seda kõige enam vajatakse. Samuti langevad tööjõumaskud, mis oli oravate põhinõue.

Täpsed määrad ja summmad avaldatakse pärast koalitsioonilepingu sõlmimist.