Taani kaitseminister Peter Christensen jäi vastupidisele seisukohale Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeieriga, kes kutsus hiljuti üles lõpetama õppused NATO idatiival, kuna see õhutab sõda.

"Ma ei nõustu selle analüüsiga. Ma arvan, et NATO-l on täielik õigus viia läbi kaitseõppusi meie enda aladel ja ma arvan, et on väga oluline, et me teeme koostööd kolme Balti riigi ja Poolaga, saates sinna järgmisel aastal ühe sõjaväeüksuse. See ei ole mitte ainult Balti riikide, vaid kogu NATO kaitsmiseks," leidis Christensen.

"Ma ei näe otsest sõjaohtu, kuid praeguses julgeolekuolukorras oleks NATO liitlastel tark kaitsta kõiki riike, näitamaks, et me oleme nii tugevad, et ükski riik ei kaaluks rünnata NATO piire. Ma arvan, et parem elada turvaliselt, kui hiljem kahetseda," sõnas Taani kaitseminister.

Taani panustab Balti regiooni turvalisusse ühe pataljoni suuruse väeosaga. "Me ei ole veel otsustanud, kui suur see kontingent täpselt olema saab. Selle otsustame lähiajal, aga me oleme olnud Eestiga lähedased partnerid palju aastaid ning see tundus meile loomulik, et me panustame Eesti turvalisusse," kinnitas Christensen.