"Kui keegi oleks üleeile küsinud, mida te siis teete, kui Kallas lahkub kolmapäeval Eestist ja valitsust ei moodusta, siis oleksin öelnud, et tegeleme sellega siis, kui see hetk on käes," ütles Mikser. Ta viitas, et tulevikustsenaariumiteks valmistumisega sotsid praegu ei tegele, vaid keskenduvad ikkagi koalitsiooniläbirääkimistele. Seetõttu ei ole nad mõelnud ka variandile, et koalitsiooni ebaõnnestumisel nõuda erakorralisi valimisi sarnaselt Keskerakonnale ja IRL-le.

Mikser möönis, et Kallase ootamatu lahkumine muutis ka nende olukorra keerulisemaks, sest tuli teha käigu pealt kiireid otsuseid. "Aga ega me ei kavatse üritada kellelegi pähe istuda hetkelise nõrkuse momendil, see pole alus konstruktiivseks koostööks valitsusliidus," kommenteeris Mikser seda, et Reformierakonnal paistab selg nüüd vastu seina olevat.

Mikser avaldas lootust, et Kallase lubatud Arvamusfestivali vaimu toomine valitsemisstiili on eesmärk ka Rõivase puhul. Valitsemise, demokraatia, erakondade ja valimiskampaaniatega seonduv tuleb koalitsiooniaruteludel eraldi jutuks tõenäoliselt homme.

Täna arutati sotsiaalpoliitikat, Mikseri sõnul on sotside eesmärkideks töövõimega inimeste suurem kaasamine ja ravijärjekordade vähendamine. "Sotsiaalpoliitikas on meil päris palju ühisosa, erinevused on üldiselt päevadega vähenenud," ütles Mikser.