Mikser meenutas, et ettepaneku tegija valituse moodustamiseks on siiski president ja kõik, mis toimub enne seda, mahub nimetuse alla poliitilised konsultatsioonid.

"Meie läheme presidendiga kohtuma esmaspäeva hommikul," täpsustas Mikser.

Mikser usub, et president tahab olla konsultatsioonide lõpuks veendunud, et kandidaat, kellele ta valistuse moodustamiseks ettepaneku teeb, suudab ka valitsuse moodustada.

Küsimusele, kas sotsid peavad üldse võimalikuks minna Siim Kallase valitsusse vastas Mikser, et kindlasti on neil küsimusi, millele nad tahame saada selgeid vastuseid. "Praegu on lubamatult palju vastamata küsimusi," ütles Mikser Kallasega seotud afääride kohta.

Tänastel kõnelustel Reformierakonnaga on sotsidel küsimusi seoses peaministrikandidaadiga, seoses programmiliste sammudega ja kindlasti on laual ka erinevate meetemete finantseerimise küsimused.

"Midagi ei ole kokku lepitud enne kui kõik on kokku lepitud," lausus Mikser. "Kui jääb liiga palju vastamata küsimusi, siis see koalitsioon ei pruugi sündida."

SDE esimehe sõnul kestavad läbirääkimised nii kaua kui vaja. Tema sõnul on eesmärk pidada konstruktiivseid läbirääkimisi. "Kui tulemuseni jõudmiseks on vaja lisaaega, siis kindlasti seda me võtame," lubas Mikser.