"Me valisime need teemad, mis on eriti rasked ehk selle, kuidas rahaasjad kokku ajada," ütles Kallas Delfile. Kallase sõnul on Reformierakonnale alati olnud tähtis, et heaolu ei tekitata laenu abil.

Kallase sõnul on selge, et kui partnereid muuta, siis on neil oma prioriteedid. "Üritasime vaadata, kas neid on võimalik sobitada kokku, täna hetke ei ole seda kokkulepet," rääkis Kallas.

Kõnelused sotsiaaldemokraatidega jätkuvad homme kell 13 hotellis Telegraaf.

Kallas ütles, et Reformierakond ei ole otsustanud lõplikult ja 100 protsenti kindel pole, et koalitsioon sotsiaaldemokraatidega sünnib.

"Me tahame kindlasti kohtuda ja läbi rääkida ka IRLiga," ütles Kallas. "Eks me peame nüüd tõlgendama, missugune koalitsioon kõige rohkem meie valijate ootustele vastab. Me kindlasti tahame teha sellist kokkulepet, mis vastab meie valijate ootustele."

Sotsiaaldemokraatide hinnangul oli kohtumine konstruktiivne, aga edasiseks aruteluks jäi veel olulisi asju.

Sotsiaaldemokraatide jaoks on prioriteetne laste vaesusega võitlemine ja nad peavad ülioluliseks universaalsete lastetoetuste tuntavat tõstmist.

Kui konsultatsioonid Reformierakonnaga jõuavad koalitsiooniläbirääkimisteni, siis otsustab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna osalemise valitsuse moodustamisel erakonna volikogu.