"Kui mul oleks valida, et üks maailmanimega Glebova, ja teine võimalus keegi mees metsast, mis te arvate, kas mul oleks veel midagi valida," kommenteeris Savisaar Delfile otsust määrata Glebova konkursita spordihalli juhiks.

"Valik Glebova kasuks oli väga loomulik, põhjendatud, ja ma usun, et Tallinna linnale, Tallinna spordile ja Eesti spordile üldse saab sellest palju kasu olema," selgitas linnapea. Savisaare sõnul on juhikogemuste olemasolust tähtsamad Glebova omadused professionaalina sellel alal. "Ta tõepoolest teab, mida selles ametis peab tegema, milliseid tulemusi on vaja saavutada, ja nagu ta ise ütles, ta tahab ikkagi Eesti iluuisutamise, Eesti spordi maailmakaardile tagasi viia." Linnapea hinnangul ongi see kõige tähtsam omadus uue ametis. "Ma soovin talle edu, ma loodan, et ta teeb head tööd, ja seda me temalt ootamegi," ütles Savisaar.

Savisaare sõnul Glebova kuulumine Kekerakonda tema määramisel Tondiraba jäähalli juhiks otsustavaks ei osutunud. "Ma ei tea, kas keegi nendest, kes selle valiku tegid, linnavalitsuse liikmetest, üldse selle peale mõtles, et kas ta peab olema Keskerakonna liige või ei pea seda olema," arvas ta. "See ei ole antud juhul üldse oluline. Ega me ei valinud mingit parteifunktsionäri, me valisime ikkagi inimest, kes hakkab tegelema Tondiraba jäähalli käimalükkamisega, mis on omaette suur töö, ja selle töö tulemus nüüd sellest, kas ta on Keskerakonna liige või mitte, nüüd ei sõltu. Kuigi mulle isiklikult see meeldib, et ta on Keskerakonna liige," lisas linnapea.

Savisaare sõnul ei olnud tema üksinda Glebova ametissemääramise taga. "Selle otsuse tegi Tallinna linnavalitsus," ütles Savisaar. "Linnapea juhtis selle otsuse tegemist, aga see otsus oli üksmeelne."

Glebova tunnistas täna Delfile antud intervjuus, et ettepaneku Tondiraba spordikeskuse juhiks saada tegi talle linnapea Savisaar isiklikult.

Tallinna linnavolikogu üle-eelmise nädala istungil tehtud spordikeskuse asutamise otsuse eelnõus seisis lisaks muule, et jäähalli juhataja määrab, käsutab ja vallandab linnapea.

Seda on kommenteerinud linnavolikogu liige Eerik-Niiles Kross, kes arvas juba siis, et avatava Tondiraba spordikeskuse juhataja koht on juba ette määratud tippspordist loobunud Jelena Glebovale. Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas toona, et Glebova on üks võimalikke kandidaate, kuid ühegi teise kandidaadi nime välja ei toonud

Jelena Glebova kinnitati ametisse tänahommikusel linnavalitsuse istungil selleks eelnevat konkurssi korraldamata. Uue spordikeskuse juhi enda sõnul on leping veel lõplikult allkirjastamata ning täpsed tingimused ning palgaküsimused veel selgumata.