Savisaar ütles linnavalitsuse pressikonverentsil, et jutt, nagu lastaks linnavalitsusest lahti neli ametkonna juhti, ei vasta tõele, sest tegelikult lahkub ametist üksnes keskkonnaameti juht Otto Popel. Seega võiks sõnastada leheloo pealkirja hoopis "Parteikassa unustamine ei võtnud ametikohta", sõnas linnapea.

Keskkonnaameti juhi vabastamise põhjenduseks tõi Savisaar Popeli küündimatuse. Kuna suund on rohelise pealinna suunas, siis on selles ametis vaja teist inimest, märkis Savisaar.

Parteikassa täitmine on Savisaare sõnul aga oluline teema ning nüüd peab tänama ajakirjandust, kes selle teema tõstatas. "Ma loodan, et liikmemaksu laekumine nüüd paraneb ja see on teie teene. Ta ongi juba paranenud. Ka meie valimiskassa vajab täitmist, võlg väheneb, seda te teate."

"See on väga tervendav signaal avalikkusele, et parteiliikme pilet ei päästa ametikohta. Oluline, et need sammud pole tehtud meedia survel."

Toobali töö ongi partei rahamurede lahendamine

Toobal kui partei peasekretär peabki vastutama erakonna finantsprobleemide lahednamise eest, kiitis Savisaar Toobali initsiatiivi.

"Mind ei üllata, et kiri jõudis ajakirjandusse, telefonikõned on pealtkuulatavad ja meilid jõuavad sinna, kuhu vaja."

Seega pole antud juhul tegu mingi suure saladusega paljastamisega. "Normaalne asjade käik, kes pole veel teadlikud, siis teavad nüüd, et Eestis on kõik meilid avalikud." Kõik telefonikõned ja meilid jõuavad sinna, kuhu vaja, lisas Savisaar

Ta kinnitas, et Tallinna Turgude uue juhi Monica Ranna ja mupo juhiks saava Raik Saarti ametisse määramisel polnud oluline nende keskerakondlik kuuluvus. Mõlemad on professionaalid ning selge see, et turgude juhtimine pole kerge töö. Aga loodame, et uus luud pühib hästi, kiitis ta Monica Randa.