"Ei pea keegi jaanipäeval selle teema pärast särgivärvi valima ja ei pea keegi minema mingite jõukudega kuhugi kedagi hirmutama. Eestisse kolib igal aastal umbes 7000 inimest teistest riikidest, neist umbes 3000 inimest on kolmandate riikidest ehk väljastpoolt Euroopa Liitu. Praegu räägime suurusjärgi võrra väiksematest numbrites. Räägime inimestest, kes on tulnud Euroopasse sõja eest pakku," ütles Rõivas.

Eesti kavatseb tema sõnul selgelt välja öelda, et Eesti ei võta vastu rohkem kui jaksame vastu võtta. Ta oli ka veendunud, et teised riigid mõistavad, et meile määratud kvoot üle 1000 pagulase on liiga suur.

"Olen suhteliselt kindel, et mingite lõplike numbritega sel nädalal välja ei tulda," ütles Rõivas. Ta lootis, et sel nädalal jõutakse kokkuleppeni, et liikmesriikidel on endil võimalik kaasa rääkida ja kõrgelt ja kaugelt ei tule mingit ukaasi, mille täitmist eeldatakse.

Kui kokkulepe kvootide mittetulemise kohta tuleb, siis järgmise asjana tahab Eesti endale meie võimetele ja suurusele sobivamat jaotusvõtit, sest praegune jaotusvõti paneb meile ebaproportsionaalselt suure koormuse.