Rahanduskomisjon on uue koalitsioonileppe elluviimisel väga tähtis, sest paljud maksumuudatused lähevad just rahanduskomisjoni. Selleks, et muudatused saaksid jõustuda 2018. aasta alguses, peavad seadused olema vastu võetud järgmise aasta juuni lõpuks. Stalnuhhin lootis siiski, et kõik muudatused saavad õigeks ajaks vastu võetud.

Sotsiaalmaks langeb kehtiva seaduse kohaselt 1. jaanuaril 2017 poole protsendi võrra. Uus koalitsioon tahab sotsiaalmaksu langetamise tühistada, aga on ebaselge, kas seda saab tühistada kohe 1. jaanuarist või tuleb tühistamisega oodata pool aastat. Stalnuhhin ütles, et tema ei oska praegu vastata, kui kiirelt saab sotsiaalmaksu langetamist tühistada, vaid selle arutamiseks tuleb pead kokku panna.

Kas Eesti peaks üldse eelarvetasakaalu hoidma või võiksime kiirema majanduskasvu nimel defitsiiti lubada? "Kui defitsiiti on vaja selleks, et saavutada eesmärk, et Euroopa fondidest saadavad vahendid oleksid ära kasutatud 100 protsenti, et me ei peaks midagi tagasi andma, siis see on kindel eesmärk, mille nimel tasub seda teha. Kõik eesmärgid, mis on seotud investeeringute või elukorralduse muutmisega ja mis toovad positiivseid muutuseid keskmisele Eesti elanikule, need on oodatavad ja positiivsed," ütles Stalnuhhin.

"Mina isiklikult ei ole fanaatiline tasakaalu toetaja. Mul on peaaegu üheksa-aastane kogemust Narvas, kus olin volikogu esimees. Kui oleksin sellise eesmärgi enda ette pannud, siis paljud kaasfinantseeringud oleksid jäänud tegemata," ütles Stalnuhhin.

Ta ei uskunud, et eelarvetasakaalust loobumine viib meid Kreeka teele. "Kõik sõltub meist. On meie asi, kuivõrd tihti ja kvaliteetselt me kontrollime olukorda ja ei luba negatiivseid muudatusi," lausus Stalnuhhin.