Riigikogulaste palk on 3475 eurot kuus ja sellest 30 protsendi ehk 1042,50 euro ulatuses võivad nad lisaks esitada kuluhüvitisi. Üks suuremaid kuluartikleid hüvitiste seas on ka autoliisingud. Ajakirjanik Piia Puuraid püüdis kaamera ette neli saadikut ning uuris, miks nad just nii suure osa kuluhüvitistest kulutavad.

Sotsiaaldemokraat Tanel Talve kiitis oma "ameeriklast" ja ütles, et sellega on maapiirkondades valijate juurde hea sõita. See on minu töövahend ja ma olen sellega üle 12 000 kilomeetri mööda Eestit sõitnud. See on otseselt tööülesanneteks mõeldud vahend, ma ei näe sind mingit probleemi."

Keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin selgitas, et autot on lihtsalt vaja. "Teie siin Tallinnas elades ei saa aru, kui oluline on auto Ida-Virumaal, et käia tööl Tallinnas." Ta rõhutas, et on olemas kord, kuidas kuluhüvitis tohib kasutada. "Kui oleks piirang, et autoliisinguks tohib kasutada näiteks 300 eurot, siis kas te oleksite õnnelikud, kui riigikogulased hakkaksid sõitma Žigulidega?"

Keskerakondlane Märt Sults rääkis, et nüüd on tal võimalus, et autoliisinguks on hüvitis ette nähtud, koolijuhina seda võimalus tal polnud ning ta maksis kõik oma palgast. "Riigikogu liikmel ja koolijuhil, ükskõik, kes töötab teiste heaks, peab olema tööriist, mis peab kiiresti käima ja sellega peab saama kuhugi jõudma. Minu töö ja efektiivsus sõltub kiirusest. Kui ma pean tunni ajaga Tartusse jõudma, siis ma PEAN tunni ajaga Tartusse jõudma."

Ta lisas, et kuluhüvitisi kasutab ta kuna "olen koolijuhina harjunud 500 euroga kuus. See palk, mis mul tuleb, see lähebki kõik selleks".

Keskerakonna liige Toomas Vitsut ei tahtnud autoliisinguks kulutatud hüvitisest üldse rääkida ja põgenes ajakirjaniku eest minema. "Tatistamise teema, ma ei aita teid selles," ütles Vitsut, kel kulub igakuiseks autoliisinguks ligi 700 eurot maksumaksja raha.