"Ajend, miks Andrus Ansip keset julgeolekupoliitilist kriisi arvas heaks valitsuskriisi esile kutsuda oli see, et Siim Kallas saaks oma visiooniga Eesti riiki juhtida. Nüüd on see põhjus ära langenud ning Reformierakond on oma usaldusväärsust ulatuslikult kahjustanud riigi juhtimise seisukohalt," rääkis Reinsalu Delfile.

IRL-i esimees leiab, et president Ilves peaks kutsuma uuesti välja erakondade juhid ja sellest lähtuvalt otsutama, kes võiks olla uue valitsuse moodustaja. "Praegu tegeleme sisepoliitiliste mängudega selle asemel, et tegeleda julgeolekuküsimustega. See on ebanormaalne olukord".

Küsimusele, kas juhul kui Reformierakond siiski soovib IRL-iga koalitsiooni jätka, on sellest huvitatud ka IRL, vastas Reinsalu, et olukord on muutunud.

"Oluline on luua tugev, toimiv ja reforme teha suutev rahvuslik enamusvalitsus. Kui valitsust kokku panna ei suudeta, siis mängida pole mõtet. Põhiseadus näeb võimalusena ette ka erakorralised valimised, aga see peaks olema viimane tee," sõnas Reinsalu.

Mis puudutab Reformierakonna pakutud uut peaministrikandidaati Taavi Rõivast, ütles Reinsalu, et ta ei jõua enam uute uudistega järge pidada.