„Kui üks riigiasutus likvideeritakse ja õigused ja kohustused lähevad üle eraõiguslikule asutusele, siis koostatakse lõpetamise bilanss. Sealt on selge, millised kohustused ja õigused lähevad üle SA-le NUKU. Meil on seal üsna ebameeldivaid üllatusi, just nimelt riigiastutuse lõpetamise seisukohast,“ rääkis Lang Delfile.

Nukuteatri juht Meelis Pai on nentinud, et tema jätkamine teatri eesotsas sõltub sellest, kas SA NUKU nõukogu teda edaspidi toetab või mitte. Hiljutised vangerdused nõukogus panevad aga mõtlema, et ega ei soovita kogenud teatrijuhi asemele kedagi teist ametisse panna.

„Kultuuriministeeriumis ei ole kunagi ühelgi arupidamisel ega mõne mõttesähvatuse käigus arutatud Meelis Pai vabastamist. Vastupidi, oleme temast väga lugu pidanud kui jõulisest ja pühendunud teatrijuhist,“ annab kultuuriminister Lang mõista, et tema Meelis Pai tooli ei kõiguta.

„Mis puutub nõukogu muutust, siis nõukogu koosseis tuli täpselt selline, nagu seadus ette näeb ja Meelis Pai tahtis, ehk siis tema sõpruskonda kuuluvad äritegelased Härmo Värk ja Jaan Puusaag nimetati nõukokku,“ jätkas ta.

Minister Lang kutsub kõiki üles eelmüügist nukuteatri pileteid ostma, kuna sellega saab aidata teatril maksmata arved ära maksta.

„Vastupidiselt mõnele nõukoguliikmele, kes on aktiivselt sõna võtnud ka teie väljaandes, on kantsler Paavo Nõgene kutsunud kõiki üles ostma nukuteatrisse pileteid. Nukuteatriga kui teatriga ei juhtu kindlasti midagi, kõige esmane on see, et teatri loomingulised plaanid saaksid ellu viidud ja kõik lavastused välja toodud,“ lisas ta.

„Riik on juba erakorralist abi nukuteatrile andnud. Sihtasutusele eelarves ette nähtud toetussumma jaguneb 12 kuu peale. Ja me oleme teatrile üle kandud juba mitte ühe, vaid kahe kuu toetussumma – see on ju samuti erakorraline abi,“ rääkis Lang.

„Arvata lihtsalt, et kui juhtkond on teinud juhtimisvigu, siis kuskil on mingi Vanake Hottabõtš, kes toob lendava vaibaga kohale mingi summa raha, siis seda kindlasti ei ole. Niisugust raha ei ole ju eelarves ette nähtud,“ lisas ta.