"Loomulikult ühes seltskonnas räägitakse; teises seltskonnas räägitakse, aga mingit põhjapanevat koosolekut pole toimunud," ütles Reformierakonna parlamendisaadik Terje Trei.

"Meil on üsna mitu põhimõtteliselt head kandidaati," lisas Eerik-Niiles Kross.

Presidendikandidaadi peab esitama kas 21 riigikogu või 21 valimiskogu liiget. "Loomulikult kõige põnevam küsimus - vähemasti minu jaoks on - kas lisaks Siim Kallasele ka Marina Kaljurand kavatseb selles mängus kaasa lüüa? Aga nagu ta ise ütles, siis ise ennast presidendikandidaat esitada ei saa," sõnas Kross.

Reformierakondlane Igor Gräzin rõhutas, et vaadates Reformierakonna varasemat praktikat, ei pruugi president üldse erakonna seest tulla. "Meie kandidaat viimastel valimistel on olnud Toomas Hendrik Ilves," tõi Gräzin näiteks.

Missugune võiks olla aga uus president?

"See võiks olla inimene, kes ütleb, et ma tahan nüüd olla Eesti president, aga ma olen seda viimast korda. Ja ma aasta kahe-kolme jooksul katsun viia asjad nii kaugele, et ma jäängi Eesti viimaseks presidendiks, sest Eestil presidendi institutsiooni vaja ei ole," sõnas Gräzin.

"Kuna mina olen Reformierakonna naisteühenduse esinaine olnud, siis ei ole kahtlustki, et mina isiklikult eelistan naist, eriti, kui see naine on laias ühiskonnas toetust leidnud: Marina Kaljurand," tõi Terje Trei oma eelistuse esile.

Mis eelis oleks aga naispresidendil?

"Kui alati otsitakse isafiguuri, siis võib-olla vahelduseks üks emafiguur poleks ka üldse paha. Kindlasti on naised võib-olla natuke tasakaalukamad, sidusust otsivamad, ja vaheldus pole ju paha," selgitas Trei.

"Kahjuks on ju Eestis nii, et kui keegi avaldab kasvõi arglikult mõtet, et temast võiks saada vabariigi president, siis algab üleüldine temavastane rünnak. Nii et on täiesti arusaadav, et erakonnad üldiselt on olnud äraootavad kandidaatide esitamisega, teevad seda ilmselt võimalikult hilja. Ma jätan selle kindlasti nii Marina Kaljuranna kui ka kõigi teiste võimalike kandidaatide enda otsustada, millal nad soovivad või peavad õigeks nii-öelda välja tulla," nentis Kross.

Küsimusele, kas Eesti võib endale saada esimese naispresidendi, vastas Igor Gräzin USA presidendivalimistele viidates, et usub, et Eesti saab endale presidendiks oma Bernie Sandersi.