President Toomas Hendrik Ilves ütles Delfile pärast kohtumist, et tegu oli sooja ja avatud kohtumisega. „Need poisid on tõelised sangarid ja mul on väga hea meel, et koostöös briti sõjaväega on meie sõduritel sellised võimalused ennast ravida,“ sõnas Ilves.

Ilves nentis, et noormehed on Inglismaal olevate võimalustega väga rahul ning märkis, et kindlasti annab ka Eestil oma veteranipoliitikat parandada. „Kindlasti praegu välja töötamisel veteranipoliitika kaitseministeeriumis viib seda edasi ja mul on hea meel, et sellega tegeldakse.“

Noormehed ise leiavad, et taastusravi Eestis võiks parem olla, et selleks ei peaks Suurbritanniasse minema. Kvaliteetsem taastusravi eeldab aga põhiliselt varustust. „Ma kavatsen rääkida valitsusega, mida saab teha,“ kinnitas Ilves.

Vaata videost, mida president Ilves veel rääkis!

Delfi tänab selle artikli valmimisele kaasa aitamise eest Eesti saatkonda Londonis ja Eesti Vabariigi Presidendi Kantseleid.

Pikemalt saab president Ilvese ja Gerd Kanteri külaskäigust Eesti sõdurite juurde lugeda esmaspäevasest Eesti Päevalehest.