Selleks, et teha valitsust, kus oleks IRL, aga pole Reformierakonda, on vaja võtta koalitsiooni ka Keskerakond. Kas IRL on selleks praegu valmis?

Minu jaoks on põhimõtteline lähtekoht, et töötavaid asju ei lõhuta. Kui me erakonnas arutame valitsuse agendat, siis lähtekoht ei ole kindlasti see, kas koalitsioonist lahkuda või mitte. Küsimus on, kuidas me suudame paremini panustada oma agenda elluviimisesse. Kui me räägime teistest hüpoteetilistest valikutest selles riigikogu koosseisus, siis reaalsus on, et see tooks kaasa vasakpöörde ja see tooks kaasa väga paljude meie jaoks oluliste väärtuste küsimärgi alla sattumist, mille vältimist ma pean erakonna esimehena väga oluliseks.

Tõenäoliselt helistasid teile peale Laari kirja avaldamist reformierakondlased ja küsisid, mis toimub. Mida te vastasite?

See tõenäosus osutus ekslikuks.

Keegi ei helistanud teile?

Keegi ei helistanud mulle Reformierakonnast.

Kas teie arvamus neid ei huvitanud või lootsid nad, et homme saab seda Delfist niikuinii lugeda?

Delfist saab alati kõike lugeda. Delfi operatiivsus on hämmastav. Tähtis on, et Mardi avalduse mõtet õigesti mõistetakse ja see ei ole see, et IRL peaks kõmaki valitsuskoalitsiooni ukse kinni tõmbama. IRLi esimehena peaksin seda lähenemist nii vastutustundetuks kui ebaratsionaalseks, kuigi tal võib olla lühiajaline efekt populaarsusele. Mardi sõnum on, et IRL peab arutama oma valitsuses olekut ja sisulist agendat ja järgmisel nädalal eestseisus seda arutab.