"Tegemist on ühe suure perega, kus on kolm alaealist last ja ema-isa, lisaks on kaks meesterahvast, kes on kõrgharidusega, mitte enam esimeses nooruses ja kindlasti on nad huvitatud sellest, et alustada oma uut turvalist elu," lisas Pevkur. "Oleme teinud omaltpoolt kõik selleks, et nende inimeste puhul välistada igasugune risk Eesti rahva ja riigi turvalisusele," sõnas Pevkur. Tehtud on intervjuud ja taustakontroll ning see on võtnud aega. "Nende inimeste puhul oleme veendunud, et need inimesed vajavad rahvusvahelist kaitset," sõnas Pevkur.

"Ma loodan väga, et Eesti inimesed mõistavad seda, et need inimesed, kes on nii pikad vintsutused läbi teinud, on õigustatud saama seda, et nad saavad alustada Eestis uut elu," toonitas Pevkur.

Kuidas tagada nende inimeste turvalisus Eestis? "On oluline, et me mõistaksime inimlikult, mida need inimesed on läbi teinud. Kui keegi hakkab liikuma Iraagist ja on valmis asuma ümber Eestisse, siis see näitab seda, et nad tegelikult otsivad endale ükskõik milliste võimalustega turvalist elupaika," lisas Pevkur.

Lisaks on Kreeka pakkunud Eestile ka järgmised toimikud ning hetkel tehakse nende inimeste tausta väljaselgitamisel praegu tööd.