19. augustil sõidutas taksojuht Aivar Sarapuu Haapsalus panka ühe eaka, talle nägupidi tuttava naisterahva, kellega oli kaasas noorem mees, keda kogenud taksojuht polnud varem linnas märganud.

Naine oli ilmselgelt endast väljas ja noormees käitus kahtlaselt. Kui mees oli kliendid kohale viinud, rääkis ta juhtunust telefonitsi oma politseiuurijast abikaasale. Koos sõitsid nad panka, kus naine ootas järjekorras, et raha välja võtta. Naisega vestelnud uurija sai kohe aru, et vanur võib olla langenud pettuse ohvriks. Kelm aga oli selleks ajaks panga juurest lahkunud.

Veidi hiljem tuli taksojuhile uus väljakutse, kliendiks osutus varem nähtud võõras noormees. Kui klient oli taksost lahkunud, kirjeldas Sarapuu meest kriminaalpolitseinikele ja palus ka teistel teda nägevatel taksojuhtidel politseid teavitada.

Samal päeval tundiski taksojuht Gennadi Simulask ühe kliendina ära Aivari kirjeldusele vastanud mehe. Simulask sõitis takso helistanud meestest algul mööda ja andis samal ajal politseile toimuvast teada. Seejärel sõitis ta tagasi klientide juurde, võttis nad peale ja sõitis meelega aeglaselt, et politseinikud jõuaksid talle järele. Peagi saabunud korrakaitsjad pidasidki kahtlusalused kinni. Kelmusi toime pannud noormehed on vahistatud.

"See peaks olema iga inimese puhul normaalne, et ta tegutseb. Kui ise ei jõua kinni pidada, siis vähemalt teatagu politseisse, mitte ei lähe ükskõikselt mööda. Kurjategijaid on liiga palju liikumas," ütles Simulask täna Delfile.