Keskerakonna, sotside ja IRL-i võimuliidu moodustamise eestvedaja, peaministrikandidaat Jüri Ratas tõi välja, et kümmekond päeva kestnud läbirääkimised on olnud intensiivsed, kuna lähtuti põhimõttest, et kõik teemavaldkonnad tuleb läbi vaadata.

"Läbirääkimised said selge lõpu laupäeva varajastel hommikutundidel ja see on ka arusaadav: olid mitmed küsimused laual, mida oli vaja lahendada," kommenteeris Ratas.

Küsimusele, kui kerge või raske oli ministriportfellide jaotamine, vastas Ratas järgmist: "Üksinda on neid kindlasti kergem jaotada kui kolmekesi. Aga ma pean tunnustama mõlemat partnerit, nii sotsiaaldemokraate kui ka IRL-i, et see oli väga asine ja konstruktiivne koostöö. Me ei lähtunud ainult portfellidest, vaid väga selgelt ikkagi inimeste kompetentsist, sisust ja arvan, et need partnerid, kellel on usaldus ja kes soovivad kokkuleppele jõuda, need jõuavad. Meie jõudsime," iseloomustas Ratas läbirääkimisi.

Kas Martin Repinski maaeluministri kandidaadiks seadmine liidab Keskerakonna kahte leeri ning hoiab fraktsiooni ühtsena?

"Martin Repinski on väga tugevalt seotud maaelu- ja põllumajandussektoriga. Ja see oli eeskätt see kaalutlus, miks ma talle selle ettepanekut tegin," vastas Ratas.

Ratas lubas, et koalitsioon võtab väga selge suuna olla avatud ning on valmis debattideks ning poliitilise kultuuri muudatusteks.

Missugusteks täpsemalt, vaata videost!